ČEDA JOVANOVIĆ BIRAČIMA: Koalicija za mir čuvaće evropski put Srbije
Foto: Ana Paunković

izbori 2020

ČEDA JOVANOVIĆ BIRAČIMA: Koalicija za mir čuvaće evropski put Srbije

Izbori 2020 -

Naveo da je LDP doneo odluku da na izbore izađe jer, kako kaže, nije hteo da izneveri zbunjene ljude, koje su partije opozicije opteretile međusobnim optuživanjem i beskrajnim sukobima

BEOGRAD - Koalicija za mir Čedomira Jovanovića čuvaće evropski put Srbije, poručio je danas lider LDP Čedomir Jovanović.

"Sada svi otvoreno kažu da bez sporazuma sa Kosovom nema budućnosti za Srbiju u Evropskoj uniji. Koalicija za mir je ta koja neće dozvoliti da evropski put bude ugrožen. LDP to nikad nije dozvoljavao do sad, a neće ni nakon ovih izbora. Za tu politiku ćemo tražiti podršku građana Srbije", naveo je Jovanović u saopštenju.

On je rekao da ne postoji drugačiji način da se stigne do cilja osim kroz demokratske procese i dodao da je Koalicija za mir preostala jedina moderna proevropska opozicija na političkoj sceni za koju su ljudi čuli mnogo pre raspisivanja izbora.

Jovanović je naveo da je LDP doneo odluku da na izbore izađe jer, kako kaže, nije hteo da izneveri zbunjene ljude, koje su partije opozicije opteretile međusobnim optuživanjem i beskrajnim sukobima.

"Moramo i možemo drugačije da se borimo za demokratiju, za ideje. U kampanji, koja neće biti uobičajena, tražićemo podršku za mirna rešenja svih izazova pred nama, od nastavka dijaloga sa Kosovom do bolje saradnje sa celim regionom. U tome će nam pomoći upravo predstavnici manjina koji najbolje znaju koliko je važno sačuvati mir. Mi smo prirodni saveznici i znam da su svesni koliko je LDP iskreno sa njima u ovom poslu koji je pred nama", naveo je Jovanović.

On navodi da će Koalicija za mir biti jedina lista koja ima snage da govori o ratnim zločinima iz bliske prošlosti, o 12. martu i Đinđiću, koja jasno kaže da je Srbiji mesto u Evropi i koja je spremna da razgovara sa svima, jer je poslednji trenutak da o najvećim preprekama otvoreno razgovaramo.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja