VUČIĆ O REZULTATIMA IZBORA: Nadam se da ćemo osvojiti blizu 1,8 miliona glasova
Foto: Marina Lopičić

izbori 2020

VUČIĆ O REZULTATIMA IZBORA: Nadam se da ćemo osvojiti blizu 1,8 miliona glasova

Izbori 2020 -

Predsednik SNS i Srbije Aleksandar Vučić nada se da će lista okupljena oko SNS dobiti blizu 1,8 miliona glasova na izborima u nedelju.

"Ako bismo uspeli da dobijemo blizu 1,8 miliona glasova, to bi bilo sjajno. To su brojevi koje nikada niko neće imati u Srbiji", rekao je Vučić u intervjuu za Večernje novosti.

On je naveo da konkurenciju veoma poštuje, ali da je iznenađen time da misle da neozbiljnim izjavama mogu da dobiju nečije poverenje. Dodao je i da veruje da je kampanja bila najčistija i medijski najotvorenija, navodeći da je opozicija gostovala na svim televizijama, više nego SNS.

Na pitanje da li poslednjih dana vraća film iz 2008. pa Ivicu Dačića unapred sumnjiči za izdaju ili ima informacije da Dačić radi ispod žita sa njegovim protivnicima, Vučić kažze da ne posmatra stvari na takav način, ali da smatra da bi svi oni, da imaju i glas više u parlamentu, izglasali tehničku vladu.

"Ako ne budemo imali većinu, ne pada mi na pamet da SNS dam mandat za sastav nove vlade. Neću da kršim Ustav. Ne želim da SNS bude u koalicijama u kojima mora da donosi odluke uz kompromise i ucene", naveo je Vučić.

Ponovio je da predstoje i velike promene u SNS, navodeći da ima onih koji ne žele da budu zamenjeni, kako u stranci, tako i u vladi.

"Nemojte da imate sumnju da će biti žestokih promena. I to u svim stranačkim strukturama oko 15. jula. Ljudi će biti iznenađeni. Želim da ostanu upamćeni moji rezulati, da uradim još nešto, ali sam licno sve svoje ambicije iscrpeo", rekao je Vučić.

Na pitanje da li je Ana Brnabić siguran "tip" u stanačkim kladionicama za premijera posle izbora, Vučić je rekao da nema "stranačkih kladionica" i da postoje samo zakoni.

"Mogao bih da vam kažem ko će imati manje a ko više nego što predviđaju kladionice, ali neću, jer bih tako prekršio zakon", rekao je predsednik Srbije.

Upitan koliko ga brinu predviđanja da su za njega mnogo veća opasnost predsednički izbori jer će biti pod pritiskom nepovoljnog kosovskog rešenja, Vučić kažu da je i ranije slušao razna predviđanja, poput pobeda na beogradskim izborima, "da će biti gotov do Vaskrsa", da će izlaznost biti ispod 30 odsto...

"Milion grešaka sam napravio, ali sam se svakog dana trudio da radim što više. Ovo su najbolji rezultati u poslednjih 30 godina, svidalo se to nekome ili ne", poručio je Vučić.

Upitan ostaje li pri tome da ne trči trku za novi mandat i da li će kandidat možda biti žena, Vučić je rekao da odluka nije doneta i da ne deli političare po polu, već po sposobnosti, ali da veruje u pobedu, ko god da bude kandidat.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja