BEZ BAHATOSTI I AROGANCIJE

VUČIĆ UPOZORIO NAPREDNJAKE: Ne pokušavajte da sklapate vlast pre nego što se vratim s putovanja (KURIR TV)

Izbori 2020 -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je važno da Srpska napredna stranka (SNS), kao pobednik parlamentarnih izbora, ne pokazuje aroganciju i bahatost u formiranju novog sastava Vlade Srbije, ali i vlasti na lokalu.

Obraćajući se po zatvaranju biračkih mesta na kojima je po preliminarnim podacima, lista SNS osvojila 63,4 odsto glasova.

Vučić je upozorio naprednjake da "ne pokušavaju da sklapaju vlast" pre nego što se vrati sa putovanja zakazanih za narednih desetak dana.

"Prvo ćemo videti ko je napravio dobar rezultat pa ćemo pokušati da sklapamo vlast na lokalnom nivou. Neću da na bilo kom mestu pokazujemo bahatost i aroganciju, hoću da pravimo kompromise. Važno je da pokažemo da i u formiranju nove vlade nismo bahati, da ćemo uzimati i ljude sa lista koje nisu prešle cenzus", rekao je Vučić novinarima u sedištu SNS.

Ocenio je da je kampanja bila "najmirnija, najčistija i najbolja do sada".

"Čestitam na korektnoj i fer kampanji, u parlament će, ne računajući manjinske liste, ući i SPS i partija Aleksandra Šapića, dok je apsolutnoj ivici cenzusa od oko 2.000-3.000 glasova POKS", kazao je Vučić.

Najavio je ubrzanje evropskog puta Srbije i dodatne reforme na tom putu.

"Da se ne stidimo da kažemo da smo negde pogrešili ali ne i da se ulizujemo nekome, da čuvamo naše prijatelje koji su bili s nama kad je bilo teško tokom korone i kad god je ugrožavan naš teritorijalni integritet", kazao je lider naprednjaka.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track