ODJECI IZBORA: Goran Vesić žestoko odgovorio Tanji Fajon, a evo šta je rekao o situaciji u Šapcu
Foto: Zorana Jevtić

DUPLI STANDARDI

ODJECI IZBORA: Goran Vesić žestoko odgovorio Tanji Fajon, a evo šta je rekao o situaciji u Šapcu

Izbori 2020 -

Član Predsedništva SNS Goran Vesić izjavio je danas da predsednici delegacije Evropskog parlamenta za saradnju sa Srbijom Tanji Fajon smeta izlaznost na izborima u Srbiji od 50 odsto, ali joj ne smeta izlaznost od 28 odsto kada je ona izabrana u Evropski parlament i ocenio da su to dupli standardi.

On je, reagujući na kritike Fajon u vezi sa izborima u Srbiji, rekao da u njenoj zemlji Srbi nemaju nikakva prava, iako ih ima više od nekih drugih koji u slovenačkom parlamentu imaju garantovana prava i mesta.

"Da ne pričam o tome da su izbrisali ljude koji su živeli u Sloveniji 1991. godine, oduzeli im pravo na državljanstvo i lične karte i iako su izgubili sve presude na medunarodnim sudovima, nikada ih nisu vratili", rekao je Vesić gostujući na Pinku, navodi se u saopštenju.

Kako je dodao, da je Srbija to uradila dobili bismo sankcije.

Govoreci o izborima u Šapcu, Vesić je rekao da gradonačelnik tog grada Nebojša Zelenović nema nikakvih argumenata za svoje tvrdnje i dodao da u Šapcu Srpska napredna stranka nije dobila jedan glas više, već 11.300 glasova više.

"I ovo što radi Zelenović, to vam je Dragan Đilas. Pričali su da je u Šapcu oaza demokratije, mediji otvoreni i onda su potučeni do nogu na izborima, baš kao i na Vračaru, Starom gradu i Paraćinu. Onda se Đilas setio da poništava izbore...za njega je demokratija samo tamo gde može da pobedi, a ako se slučajno desi da izgubi, onda takve izbore treba poništavati", rekao je Vesić.

Ocenio je da je paradoks i to što je isti birački odbor sprovodio izbore i za narodne poslanike i za lokalne izbore.

"I jedni su kao u redu, jer ih to ne interesuje, a izbori za lokalnu skupštinu nisu u redu. Naravno da će o tome odlučiti Upravni sud", rekao je Vesić i dodao da će SNS poštovati svaku odluku tog suda.

Kako je rekao, ako se i desi da se izbori negde ponove, SNS će ih "ponovo potući do nogu".

(Kurir.rs/Tanjug/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track