Najnovije vesti

VUČIĆ SA PAHOROM OKO ODLAGANJA SASTANKA U KRANJU: Zahvalio Sloveniji na podršci evropskog puta Srbije
Foto: Beta/Miloš Miškov

TELEFONSKI RAZGOVOR DVA PREDSEDNIKA

VUČIĆ SA PAHOROM OKO ODLAGANJA SASTANKA U KRANJU: Zahvalio Sloveniji na podršci evropskog puta Srbije

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Slovenije Borutom Pahorom, koji ga je obavestio o odlaganju sastanka Brdo-Brioni Procesa zbog epidemiološke situacije u regionu.

Predsednik Vučić je rekao da potpuno razume odluku predsednika Pahora da odloži sastanak, koji je trebalo da bude održan u ponedeljak, 29. juna u Brdu kod Kranja.

On je izrazio nadu da će okolnosti uskoro dozvoliti mogućnost da se lideri Zapadnog Balkana i predsednici Slovenije i Hrvatske sastanu u okviru BB Procesa, koji Srbija veoma ceni i u njemu aktivno učestvuje, a koji se pokazao značajnim pokretačem saradnje u regionu.

Predsednik Vučić je zahvalio predsedniku Pahoru na podršci Slovenije evropskom putu Srbije, kao i evropskoj budućnosti Zapadnog Balkana, a čime značajno doprinosi miru i stabilnosti u regionu.

Dvojica državnika su izrazila nadu da će se svet, uz međusobnu solidarnost, uskoro izboriti sa pandemijom korona virusa i vratiti se na put društvenog i ekonomskog napretka, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto ilustracija: Beta/Miloš Miškov) 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...