PREOKRET: Dragoslav Šumarac povukao kandidaturu za predsednika Srbije ispred koalicije "Ajmo ljudi"!
Foto: Beta/Miloš Miškov, 1 April 2015

izbori

PREOKRET: Dragoslav Šumarac povukao kandidaturu za predsednika Srbije ispred koalicije "Ajmo ljudi"!

Izbori 2022. -

Dragoslav Šumarac, koji je juče najavio kandidaturu za predsednika Srbije ispred koalicije "Ajmo ljudi", rešio je, ipak, da se ne kandiduje!

U saopštenju koalicije "Ajmo ljudi" piše da je u dogovoru sa Socijaldemokratskom strankom (SDS) i drugim partnerima iz koalicije "Ajmo ljudi", doneo odluku da povuče kandidaturu za predsednika Republike Srbije.

- Prethodna odluka o kandidovanju je doneta u skladu sa dubokim uverenjem naše koalicije da je neophodno da građani Srbije na ovim izborima imaju opciju nedvosmisleno proevropski orijentisanog kandidata. Međutim, zbog iznuđenog roka u kom je doneta odluka o kandidatu i nakon ponovnih konsultacija sa koalicionim partnerima, zajednički smo odlučili da se kandidatura povuče. I ovom odlukom, kojom poštujemo demokratske principe konsenzusa, pokazali smo evropske i demokratske vrednosti za koje se zalažemo - istakao je Šumarac dodajući da je odluku o povlačenju kandidature doneo zbog izostanka potpune podrške od strane svih koalicionih partnera

- Pošto je izostala podrška svih koalicionih partnera i zbog prekratkog roka za skupljanje potpisa, doneo sam odluku da povučem svoju kandidaturu za predstojeće predsedničke izbore 03. aprila 2022. godine. Zahvaljujem se predsedniku SDS-a Borisu Tadiću na ukazanom poverenju i pozivam sve da daju svoj glas listi "Boris Tadić - Ajmo ljudi" na predstojećim republičkim izborima - istakao je Šumarac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track