DAČIĆ: VUČIĆ I JA SMO POKAZALI DA MOŽEMO DA VODIMO ZEMLJU PUTEM MIRA
Foto: Promo

DAČIĆ: VUČIĆ I JA SMO POKAZALI DA MOŽEMO DA VODIMO ZEMLJU PUTEM MIRA

Izbori 2022. -

Predsednik Socijalističke partije Srbije, Ivica Dačić poručio je danas da će najbolje istraživanje građana biti upravo izbori, a da smatra da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i on, i u najtežim trenucima, pokazali da mogu da vode Srbiju putem mira i stabilnosti.

„Državne pozicije zavise od političkog dogovora, a logično je da se najvažnije funkcije raspoređuju između partija koje čine vladajuću koaliciju. Lično smatram da je za političku stabilnost Srbije veoma bitno da to kormilo kojim se upravlja drzavnim aparatom, odnosno Srbijom, bude u sigurnim rukama. Upravo iz tog razloga govorim da je za najbolje za Srbiju – Vučić predsednik – Dačić premijer. To bi bila pobeda Srbije. Građani koji tako misle treba da glasaju za mene. Na kraju svako mora da poštuje sud naroda”, istakao je Dačić gostujući na Tv Prva.

On je naglasio da je sasvim legitimno postaviti pitanje svim partijama koje se kandiduju ko im je kandidat za predsednika Vlade, imajući u vidu da su ovo parlamentarni izbori, pa podsetio da se na Zapadu podrazumeva da predsednik stranke zaslužuje neku od vodećih državnih pozicija.

Govoreći o predizbornim obećanjima građanima Srbije, Dačić je napomenuo da podržava finansijsku i ekonomsku konsolidaciju, koju bez SPS-a nije bilo moguće definisati, nastavak konsolidacije i jačanje Srbije, a pre svega posvećivanje pažnje običnom čoveku i porodici.

„Nikad nisam pozivao nekoga u klasičnom smislu da glasa za mene, već kroz ono za sta se zalažem, a to su između ostalog prava iz radnog odnosa, odnosa plata muškaraca i žena, penzija za sve građane, a posebno ljude koji nisu mogli da imaju radni staž, kao i besplatnog školovanja. Stoga, mislim da je najvažniji odnos ekonomskog rasta I zalaganja za običnog čoveka”, zaključio je predsednik SPS-a.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track