Lista 'Romska partija - Srđan Šajn: Gotovo da nema presuda da je neki zločin počinjen iz mržnje
Foto: Youtube Printscreen

izbori 2022

Lista 'Romska partija - Srđan Šajn: Gotovo da nema presuda da je neki zločin počinjen iz mržnje

Izbori 2022. -

BEOGRAD - Izborna lista "Romska partija - Srđan Šajn" saopštila je danas da gotovo da nema presude da je neki zločin počinjen iz mržnje, kao i da namerava da njeni poslanici u novom sazivu Skupštine Srbije insistiraju da se to ispravi.

"Prvo, mora da se obezbede posebna budžetska sredstva za osposobljavanje policije i sudskih organa vlasti da se pravnoj meri bave ovom problematikom", navedeno je u saopšenju čiji je povodom obeležavanja Medjunarodnog dana borbe protiv rasizma.

Takođe, kako je navedeno, planiraju kao poslanici da uvedu praksu da "dva puta godišnje u okviru javnih slušanja, Skupština razgovara o pitanju efikasne borbe protiv diskriminacije kako bi u kontinuitetu povećavali efikasnost društva u ovoj oblasti".

"Srbije spada u red zemalja koji imaju dosta dobro antidiskriminacionog zakonodavsta, nažalost moramo da konstatujemo da praksa u ovoj oblsti govori drugačije, odnosno gotovo da nema presude koje su uvažile da je u nekom konkretnom slučaju učinjen zločin iz mržnje", navedeno je u saopštenju Izborne liste "Romska partija - Srđan Šajn".

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja