VLADETA JANKOVIĆ: Važno je da izađete na izbore, biće 77 biračkih mesta van Srbije širom sveta
Foto: Foto: Dragana Udovičić

Ujedinjeni za pobedu Beograda

VLADETA JANKOVIĆ: Važno je da izađete na izbore, biće 77 biračkih mesta van Srbije širom sveta

Izbori 2022. -

Kandidat za gradonačelnika koalicije "Ujedinjeni za pobedu Beograda" Vladeta Janković izjavio je danas da je u interesu demokratske opozicije da na izbore 3. aprila izađe što veći broj birača, a posebno onih u dijaspori, koji će moći da glasaju na ukupno 77 biračkih mesta širom sveta.

"Ljudi koji su otišli iz zemlje, oni koji gravitiraju povratku i oni koji bi ostali u inostranstvu, sigurno nisu za ovaj režim. Veliko je interesovanje za izbore u Kanadi, gde su rastojanja mnogo veća nego u Velikoj Britaniji, Nemačkoj i tako dalje. Tamo je interesovanje vrlo veliko, ali je mali broj biračkih mesta", rekao je Janković za "Srpski siti klub" iz Velike Britanije, prenela je njegova koalicija.

Izjavio je da je ohrabren "nezanemarljivim brojem ljudi" koji su spremni da putuju i plaćaju putne troškove da bi dali glas na predstojećim izborima.

Janković je dodao da je njegov plan da, nakon uvida u stanje poslovanja Grada Beograda i posle eventualne pobede na izborima, pozove domaće stručnjake iz inostranstva da se vrate u Srbiju.

"Publikovali bismo poziv, ponudili povratak za stalno ili dolazak na povremeno i na taj način videli odziv", rekao je Janković.

Istakao je da je povratak mladih stručnjaka "nasušna potreba" i da je ubeđen da bi nova vlast učinila sve da otvori prostor za te ljude.

"Ova vlast koju imamo, na nesreću, već deset godina, upravo stručnjake zapostavlja i to je nevolja. Ona prosto tera mlade, školovane, darovite ljude da odu, kako bi napravila prostor za tu svoju populistički konstruisanu biračku masu, gde u stvari imate drugorazredne ljude", ocenio je Janković.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track