SRBI SA KIM GLASAJU U VELIKOM BROJU: Za naše dobro sutra ništa nam nije teško (VIDEO)
Foto: Kurir/Z.Šaponjić, Kurir

izbori 2022.

SRBI SA KIM GLASAJU U VELIKOM BROJU: Za naše dobro sutra ništa nam nije teško (VIDEO)

Izbori 2022. -

Oko osam sati iz Severne Mitrovice put Raške otišlo više od 20 autobusa sa oko 1.000 Srba koji će glasati u 60 kilometara udaljenoj Raški.

00:29

Građani Kosovske Mitrovice odlaze na glasanje

Istovremeno autobuisi su krenuli iz Leposavića put Raške kao i iz Zubinog Potoka put mesta Ribariće gde će glasati Srbi iz Ibarskog Kolašina. Za glasanje prevoz je organizovan i iz srpskih enklava južno od Ibra.

U Raški je otvoreno 13 biračkih mesta na kojima mogu glasati Srbi sa KiM od toga šest za Srbe iz Severne Mitrovice, četiri za birače iz Leposavića i tri za birače iz Zvečana.

Ispred biralkih mesta u Raški već su ogromne gužve.

00:14

Kolona vozila na prelazu Jarinje

Na Jarinju je u ovom trenutku kolona dugačka blizu klometar. U koloni je oko desetak autobusa sa biračima koji čekaju da uđu u centralnu Srbiju.

1 / 9 Foto: Kurir

Jeremija Aksentijević iz Severne Mitrovice glasao je u Raški, kaže da je organizovan autobuski prevoz i da ljudi dolaze u ogromnom broju.

- To je bila naša obaveza došli smo iz Kosovske Mitrovice organizovano. Bilo je gužve sa putničkim vozilima na prelazu, autobusi su puštani. Nije teško da dođemo ovde i da glasamo ako je za dobrobit Srbije i mladih pokolenja. I pešice bi došli - rekao je Aksentijević.

Dragica Ilić kaže da je došla u Rašku da glasa organizovanim prevozom u 6 sati.

- Teško je jer nismo kod kuće, ali za naše dobro sutra nije teško - rekla je ona.

(Kurir.rs/Z.Š./Kosovo online)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja