GIK BEOGRAD: U subotu, 16. aprila, ponavlja se glasanje na četiri biračka mesta
Foto: Stefan Stojanović/Mondo

IZBORI 2022.

GIK BEOGRAD: U subotu, 16. aprila, ponavlja se glasanje na četiri biračka mesta

Izbori 2022. -

Gradska izborna komisija (GIK) odlučila je večeras da će građani Beograda u subotu, 16. aprila, od 07. do 20.00 sati ponovo glasati na četri biračka mesta za odbornike Gradske skupštine.

GIK je usvojila rešenje o sprovođenju ponovnog glasanja na biračkim mestima "za koja je konstatovano da se ne mogu utvrditi rezultati glasanja i na kojima je poništeno glasanje", preneo je Beoinfo.

Ponavlja se glasanje na biračkom mestu broj 49 u opštini Palilula za koje je rešenjem GIK-a konstatovano da se rezultati glasanja ne mogu utvrditi.

Pored toga, navedeno je i da će se glasanje ponoviti na biračkim mestima na kojima je rešenjem GIK-a poništeno glasanje. To su biračko mestu broj 31 u opštini Palilula, biračko mesto broj 39 u opštini Stari grad i biračko mesto broj 106 u opštini Čukarica.

GIK je odbila kao neosnovane 85 prigovora na glasanje na biračkim mestima na izborima održanim u prošlu nedelju, 3. aprila.

Te prigovore su podneli Koalicija "Duško Vujošević-Boris Tadić-'Ajmo ljudi", koalcija "Moramo", "Platforma Solidarnost-Forum Roma Srbije" i koalicija "Ujedinjeni za pobedu Beograda".

Odbijen je i prigovor Koalicije "Ujedinjeni za pobedu Beograda" na rad predsednika Gradske izborne komisije zbog nepravilnosti tokom sprovođenja glasanja.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track