TATJANA MACURA OTKRILA RAZLOGE ZBOG KOJIH JE NA IZBORNOJ LISTI SNS: Bivša vlast sabotira sve nove ljude
Foto: Kurir TV

POJASNILA

TATJANA MACURA OTKRILA RAZLOGE ZBOG KOJIH JE NA IZBORNOJ LISTI SNS: Bivša vlast sabotira sve nove ljude

Izbori 2024 -

Nekadašnja poslanica pokreta Dosta je bilo i članica udruženja "Mame su zakon" Tatjana Macura izjavila je danas da odluka da na decembarskim izborima nastupi kao nezavisna kandidatkinja na listi "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Srpske napredne stranke, nije doneta preko noći i da nije bila jednostavna. Macura je na Fejsbuku napisala da ne sumnja da je njena odluka mnoge iznenadila, posebno jer već nekoliko godina nije formalno politički aktivna.

- Sa druge strane, one koji znaju za moj stav (a bome i iskustvo) da bivša vlast sabotira sve nove ljude i nema kapacitet da okupi oko sebe dovoljno veliku podršku da bi izazvala političku promenu koju neki očekuju, moja odluka da ne gubim vreme i energiju sigurno neće iznenaditi - napisala je.

Dodala je da joj je važno da Srbija čini sve što je u njenoj moći da ostane mirna i stabilna, kao i da nastavi zvaničan put ka Evropskoj uniji.

- Razgovori koji su prethodili mojoj odluci uverili su me u to da će Srbija nastaviti zacrtan put, a da će se pitanja koja su po mom mišljenju važna postaviti visoko na agendi buduće skupštinske većine i Vlade Srbije - navela je Macura.

Ocenila je da Srbija zaslužuje da se politička kultura promeni, a jaz između neistomišljenika smanji ili makar umiri i ne postane ekstremniji nego što jeste.

- Promena političke kulture polazi od pojedinca i, ma koliko to bilo teško da se prihvati, negovanje kulture dijaloga sa neistomišljenicima jeste dvosmerna ulica. Osećam obavezu da učinim sve što je u mojoj moći da se politička kultura menja - kazala je Macura.

Tatjana Macura je na 22. mestu izborne liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" za parlamentarne izbore koji će biti održani 17. decembra.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja