ČEKAJU NAS VELIKI PRITISCI OKO KIM Vučić: Ne treba nam ništa tuđe, svoje ne damo nikome - nikada nećemo okrenuti leđa našem narodu
Foto: Petar Aleksić

ČEKAJU NAS VELIKI PRITISCI OKO KIM Vučić: Ne treba nam ništa tuđe, svoje ne damo nikome - nikada nećemo okrenuti leđa našem narodu

Izbori 2024 -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da njegov posao nije da se usklađuje sa stranim zahtevima nego sa zahtevima naroda Srbije.

Vučić ističe da više niko ne može da nam zabrani da poštujemo junake sa Košara i mučenike iz Jasenovca.

- Niko ne može da nam zabrani da čuvamo naše nacionalne interese. Kada kažu da smo jedina zemlja u Evropi koja nije stajala u redu da ispunjava naloge nekog drugog. Onda kažu niste se uskladili. Pa nije moj posao da se uskladim sa vama, već sa narodom Srbije. I dok sam ja tu, Srbija će da vodi računa o sebi, o svojim građanima - rekao je predsednik.

On kaže da građani i ne sanjaju kakve smo pritiske izdržali.

- Mi ne treba da mrzimo nikoga, već da imamo racionalan odnos. Znamo mi koliko su oni veliki i jaki. Ali mi imamo svoju zemlju i svoj narod. Za nas je to najlepša i najveća zemlja. Ne treba nam ništa tuđe, samo svoje ne damo nikome. To je naša Srbija, po tome se razlikujemo od onih pre nas - ističe Vučić.

Predsednik dodaje da nismo zaboravili 1999. godinu, i da ćemo svake godine podsećati na ono što se dogodilo.

- Gledaćemo u budućnost, ali nećemo se stideti naše prošlosti. I skinućemo kapu pred svakim junakom koji je položio život na oltar otadžbine. I hoćemo da budemo vojno neutralni, da sami čuvamo svoju zemlju, nebo i građane - kazao je on.

On ističe da će biti mnogo teško, da je pred celim svetom izborna godina.

- Biće veliki pritisci oko Kosova i Metohije. Ja ću da vas podsetim na slučaj Banjska, i samo se setite kako su svi reagovali na političkoj sceni Srbije. U jednom danu okrenuli su leđa srpskom rodu, i krenuli da optužuju srpskog predsednika. Jedino znaju je da optužuju Srbiju. Teški su trenuci na KiM, ali mi nikada nećemo okrenuti leđa od njih. Pozdrav našoj braći, uvek ćemo biti sa njima - rekao je predsednik.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track