ŠEF MISIJE ODIHR: Proces ide glatko, sutra o utiscima sa izbora
Foto: Petar Aleksić

ŠEF MISIJE ODIHR: Proces ide glatko, sutra o utiscima sa izbora

Izbori 2024 -

Šef Misije Kancelarije za ljudska prava i demokratske institucije (ODIHR) Albert Džonson izjavio je da je do sada posetio dva biračka mesta i da će u toku dana posetiti još jedno u Beogradu i preneo prvi utisak da proces ide glatko i da je dobar odziv, ali da će konačni nalazi biti izneti sutra na konferenciji za novinare.

Misija ODIHR je ovde duže od mesec dana u vidu 30 dugoročnih posmatrača, dok je u Beogradu, kao srž tog tima 11 ljudi, rekao je Jonson medijima, pošto je posetio biračko mesto 26 u opštini Vračar.

Albert Džonson
foto: Beta/Peđa Vučković

- Sutra ćemo izneti svoje analize i zaključke i onda se konačni izveštaj može očekivati u naredna dva ili tri meseca, kao i preporuke za izborni proces, objasnio je šef Misije ODIHR.

Džonson je rekao da skoro 350 međunarodnih posmatrača prati izbore, dodajući da su, uz misiju ODIHR, tu još 200 kratkoročnih posmatrača iz Parlamentrane skupštine Saveta Evrope, OEBS i Evropskog parlamenta.

Gledajte večeras u 19.55 časova specijalnu emisiju o izborima "SRBIJA BIRA 2023" na Kurir televiziji! Saznajte prvi sve najvažnije informacije uz stručne analize eminentnih gostiju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track