"SRBIJA PROTIV NASILJA" Obradović: "Dobijamo izbore 17. decembra"
Foto: Fonet

"SRBIJA PROTIV NASILJA" Obradović: "Dobijamo izbore 17. decembra"

Izbori 2024 -

Kandidat liste "Srbija protiv nasilja" za gradonačelnika Beograda Vladimir Obradović izjavio je večeras na prvoj predizbornoj konvenciji da 17. decembra "sigurno dobijaju izbore".

- Ovo nisu Olimpijske igre, ovo su izbori, idemo da pobedimo - rekao je Obradović. On je istakao da celog života živi u Beogradu i da voli grad i nikada nije razmišljao da ga napusti, jer nijedan grad nije kao Beograd.

Naveo je da je duša Beograda slična duši Njujorka, jer ima srce da primi sve, ali se grad u proteklih nekoliko godina promenio do neprepoznatljivosti.

Obradović je kazao da Beograd živi na granici nasilja i da se ta granica često prelazi, dodavši da gradom upravljaju ljudi koji ga ne vole i on je za njih korist, a ne dom, što će lista "Srbija protiv nasilja" promeniti.

Spremni smo da od Beograda ponovo napravimo mesto kojim se ponosimo i kojim će se ponositi buduće generacije, poručio je Obradović.

Nosilac liste "Srbija protiv nasilja" za beogradske izbore Dobrica Veselinović kazao je da je u maju, posle masovnih ubistava u školi "Vladislav Ribnikar" i u selima Malo Orašje i Dubona, u Beogradu pao mrak i svuda je bila tišina.

Kako je rekao, sve je okružio osećaj bespomoćnosti i straha, ali je iz bola izašao masovni krik šetnje "Srbija protiv nasilja", uz poruku da ništa ne sme ostati isto.

"Ova borba za bolju Srbiju nikada neće i ne sme prestati. Samo u takvoj permanentnoj borbi može biti naša pobeda", istakao je Veselinović.

Ukazao je da je on za politiku koja se bori protiv nasilja, korupcije i želi da smanjuje društveno-ekonomske nejednakosti.

"Beograd kakvog ga ja vidim je grad bez nasilja, što znači vrtić za svako dete, škole bez nasilja, grad u kome vazduh dišemo, a ne vidimo ga", rekao je Veselinović.

Dodao je da se zalaže za reviziju štetnih ugovora i za grad u kojem gradske službe služe građanima, a ne povlašćenim elitama.

Na skupu su govorili i predstavnici Demorkatske stranke Tanja Cakić, Srbija centar (SRCE) Boško Šinđić, Narodnog pokreta Srbije Miloš Pavlović i Zeleno levog fronta Natalija Stojmenović.

Oni su najavili gradnju novih vrtića i škola, bolji gradski prevoz, borbu protiv korupcije i nasilja.

Stojmenović je rekla da je koalicija nastala iz krika i bola 3. maja i da je sada na svima da se podignu i krenu u borbu da bi živeli bolje.

Na binu su izašli i kandidati za odbornike u Skupštini Beograda.

Lista "Srbija protiv nasilja" na izborima u Beogradu nastupa pod brojem tri, a na parlamentarnim izborima pod brojem sedam.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja