OGLASIO SE PREDSEDNIK POKRETA DVERI: Obradović: Uz "Nacionalno okupljanje" još šest patriotskih pokreta i udruženja
Foto: BETA/Amir Hamzagić

IZBORNA KAMPANJA

OGLASIO SE PREDSEDNIK POKRETA DVERI: Obradović: Uz "Nacionalno okupljanje" još šest patriotskih pokreta i udruženja

Izbori 2024 -

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da je koaliciju "Nacionalno okupljanje", koju čine zajedno sa strankom Zavetnici, podržalo još šest patriotskih pokreta i udruženja građana. Obradović je novinarima u beogradskom Medija centru rekao da su to udruženja Ne damo đedovinu, Nova snaga Srbije, Pokret svesrpskog ujedinjenja, Pravo na izbor, Lekari i roditelji za nauku i etiku i Srbi za Ruse, koja su podržavala Dveri i na prošlim izborima u okviru "Patriotskog bloka", prenosi Beta.

- Proširili smo "Patriotski blok" u pravcu jednog sada još šireg "Nacionalnog okupljanja" mnogih patriotskih i državotvornih opozicionih političkih snaga u Srbiji - naveo je Obradović.

Dodao je da su Zavetnici i Dveri formiranjem te koalicije "pokazali koliko im je stalo do ujedinjavanja suverenističkih i patriotskih snaga na srpskoj političkoj sceni", kao i da je to jedan predizborni format koji prevazilazi predizbornu koaliciju između dve političke stranke.

Ocenio je da će "Nacionalno okupljanje" postati druga politička snaga na srpskoj političkoj sceni.

Profesor na Fakultetu političkih nauka Časlav Koprivica kazao je da podržava ideju oko koje je formirana ta koalicija, što je, kako je kazao, sadržano u njenom nazivu "Nacionalno okupljanje".

- Nažalost, nije bilo toliko mudrosti, da ne kažem i dalekovidosti, da u sastavu "Nacionalnog okupljanja" bude i više snaga, odnosno stranaka i da to u tom pogledu bude još ubedljivije za naše birače - rekao je Koprivica.

Naglasio je da broj stranaka ne odlučuje da li je neka ideja dobra ili ne, zbog čega je odlučio da podrži listu koja tvrdi da će učiniti sve da se spreči primena "francusko-nemačkog ultimatuma".

Predstavnik udruženja Ne damo đedovinu Bratislav Simović rekao je da ono daje punu podršku "Nacionalnom okupljanju" i pozvao građane da na izborima 17. decembra "odbrane ustavni poredak Srbije, južnu pokrajinu, teritoriju i suverenitet".

- Ako to ne bude, mi onda imamo metode koje su pokazane tokom prethodne dve godine, a to je da smo slobodni građani i da smo slobodni u načinu borbe za očuvanje naših prava - rekao je Simović Predstavnik Nove snage Srbije Saša Mratić ocenio je da je srpskoj političkoj sceni neophodno ujedinjenje svih patriotskih organizacija u jedan opozicioni savez, zbog čega su pružili podršku "Nacionalnom okupljanju".

Kurir.rs/Beta

Bonus video:

21:13

Žestok okršaj Boška Obradovića i Čedomira Stojkovića oko gej parade

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track