LIDERI NACIONALNOG OKUPLJANJA SA MARIJOM ZAHAROVOM: Obradović: Očuvanje prijateljskih srpsko-ruskih odnosa u interesu obe zemlje
Foto: Foto: Srpska stranka Zavetnici

na marginama zasedanja oebsa

LIDERI NACIONALNOG OKUPLJANJA SA MARIJOM ZAHAROVOM: Obradović: Očuvanje prijateljskih srpsko-ruskih odnosa u interesu obe zemlje

Izbori 2024 -

Lideri Nacionalnog okupljanja, Milica Đurđević Stamenkovski i Boško Obradović, održali su na marginama zasedanja OEBS-a u Skoplju sastanak sa visokom funkcionerkom Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marijom Zaharovom. Kako su saopštili, oni su tom prilikom izrazili zahvalnost Rusiji zbog njene dosledne podrške suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije, prenosi Kosovo Online.

- Predsednik Dveri, Boško Obradović, upoznao je predstavnicu ruskog ministarstva sa odlukom samoproglašenog Kurtijevog režima da Srbima u pokrajini zabrani glasanje na predstojećim parlamentarnim izborima u Srbiji. On je pozvao Rusiju da svojim autoritetom utiče na predstavnike međunarodnih misija na KiM, pre svega Unmika i Oebsa, da ispoštuju Rezoluciju 1244 i srpskom narodu omoguće da glasaju na Kosovu i Metohiji - navodi se u saopštenju.

Predsednica Zavetnika naglasila je da je Rusija najvažniji strateški saveznik Srbije u očuvanju KiM i sprečavanju da tzv. Kosovo postane deo međunarodnog poretka.

Đurđević je ocenila potpuno neprihvatljivim zahtev ambasadora SAD u Beogradu Kristofera Hila da Srbija prekine svaku saradnju sa Rusijom, ocenivši da se radi i o direktnom pokušaju mešanja u politiku Srbije. Dodala je da Nacionalno okupljanje predstavlja najčvršću političku garanciju da posle izbora Srbija neće primenjivati francusko-nemački plan o priznanju tzv. Kosova, neće uvoditi sankcije Rusiji i neće nastaviti sa politikom približavanja Natou.

- Obe strane su se saglasile da je očuvanje tradicionalno prijateljskih srpsko-ruskih odnosa u strateškom interesu obe zemlje i istakle spremnost da nastave sa još intenzivnijim političkim delovanjem u tom pravcu - dodaje se u saopštenju.

Kurir.rs/Kosovo Online

Bonus video:

02:55

NOVA PROVOKACIJA: KURTI ODLAŽE ODLUKU O IZBORIMA 17. DECEMBRA! Srbi u strahu da neće moći da glasaju, OEBS pere ruke od svega

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track