Ušuškaj dom toplim bojama – predlozi za jesenje uređenje doma
Foto: Promo

Ušuškaj dom toplim bojama – predlozi za jesenje uređenje doma

Forma Ideale -

Naš omiljeni kutak u domu, pogotovo u jesenjim hladnim danima, trebalo bi da bude privlačan, ušuškan i miran. Jedan od elemenata koji može utopliti naše domove za vreme jesenjih vetrova i kiša, jesu baš jesenje boje – tople boje drveta, ali i bakarna, zlatna, ružičasta i smeđa boja lišća. Ukoliko planiramo da obnovimo nameštaj u dnevnom boravku u skladu sa jesenjim bojama, dizajneri enterijera predlažu ugaonu garnituru GRANADA , ili neku nalik njoj. Ovakav komad nameštaja, da bi se pojačala njegova već topla nota, treba da se upotpuni prirodnim teksturama koje doprinose ugodnom osećaju, ali i jastučićima u svim jesenjim bojama, jer će sigurno prijati svim našim čulima. Pored garniture, toplini dnevnog boravka će doprineti i klub sto SARDINIA u drvo dekoru, kao i karirani detalji koji ga mogu ukrašavati, a idealni su za jesenji period i ambijent.

foto: Promo

Trpezarije takođe možemo utopliti pomoću različitih komada nameštaja, poput trpezarijskog stola TOR , koji predstavlja kombinaciju metalne konstrukcije i drveta tople nijanse, kao i trpezarijskih stolica HTC-316, koje su, kao predstavnici retro stila u dizajnu enterijera, odlično uklopljene u ovaj rustični ambijent. Ovde nema velikih odstupanja u bojama, ali se zidovi mogu dodatno istaći bojom ili dekorom drveta.

foto: Promo

Za one koji žele da se osame i uživaju u omiljenim hobijima, predlog je ambijent sa crnom foteljom BARSELONA pored zida dekorisanog zelenim tapetom i naturalnim printom. Dodatnu čar kutku može dati i dekoracija u vidu granja sa suvim lišćem, koje može biti i dodatno istaknuto zlatnim ili bakarnim sprejom. Elementi dekora od imitacije krzna uvek su poželjni u jesenjem ambijentu.

Još jednu, posebnu jesenju čar, pruža i pucketanje vatre iz kamina, međutim, ukoliko nemamo mogućnost i priiku da imamo kamin u dnevnom boravku, tv uređaji mogu poslužiti kao alternativa. Dodatnu dinamiku u prostor možemo uneti tako što ćemo na tv-u pustiti jesenje fotografije ili audiovizuene prikaze vatre, a idealna podloga za ovakvu vrstu detalja predstavlja TV polica CORDOBA u toplom drvo dekoru.

foto: Promo

Biljke su još jedan dekorativni element koji će se savršeno uklopiti u sve naše jesenje ambijente, a sada je pravo vreme da ih sa terasa unesemo u zatvorene prostorije. Ono što daje posebnu draž jeseni jesu mirisi, pa su tako sveće sa mirisom citrusa ili vanile uvek dobrodošle, kao i mirišljavi štapići sa cimetom. Koji god jesenji komad nameštaja da izaberemo i za koje god detalje da se odlučimo, najvažnije je da nam prijaju i da bude naša čula. Pored pozitivne energije, romantike i ljubavi, u ovako pažljivo uređenom prostoru će zavladati harmonija, a naš zadatak biće samo da se opustimo, prepustimo i naučimo da uživamo u svemu.

(Promo - tekst / Foto: Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track