Kada vam je potrebno dodatno osveljenje u ambijentu, odlučite se za plavu boju
Foto: Promo

Kada vam je potrebno dodatno osveljenje u ambijentu, odlučite se za plavu boju

Forma Ideale -

Plava boja se smatra umirujućom i opuštajućom, bojom spokoja, a takođe stimuliše i produktivnost i kreativnost. Ova boja se takođe odlično uklapa sa neutralnim tonovima, poput sive, bele i bež. Ukoliko se trenutno nalazite u fazi uređivanja enterijera ili planirate da preuredite svoj prostor, svi ovi saveti mogu da vam pomognu da izaberete baš plavu boju.

Ipak, treba biti umeren, jer sa plavom bojom postoji rizik od stvaranja utiska hladnoće. Ukoliko želite da ova boja preovladava ambijentom koji uređujete, i da zidove obojite u plavo, važno je samo da odaberete pravu nijansu.

Forma Ideale
foto: Promo

Ukoliko ne znate koja bi se nijansa plave uklopila u vaš dnevni boravak, jedan od predloga je da se odlučite za tamnoplavu. U ovaj enterijer će se odlično uklopiti ležaj OSTIN, u sivoj boji, dizajniran u klasičnom stilu. Važno je naglasiti i njegovu udobnost, zbog čega će vam ovo postati omiljen kutak za opuštanje. Elegantnu atmosferu u stilu Art Deco postići ćete ukoliko unesete boju zlata i srebra u vidu dekoratvnih predmeta, a kao dodatnu dekoraciju možete postaviti nekoliko jastuka u plavim nijansama, ili sa plavo-belim paternom.

Klub stolovi su neizostavan deo svakog dnevnog boravka, a klub sto M21 80x60 i klub sto M21 90x70, koje karakteriše atraktivan oblik i dekor belog medijapana, doprineće eleganciji i umirujućem doživljaju enterijera.

Forma Ideale
foto: Promo

Jedna od nijansi koja se savršeno uklapa uz plave zidove jeste prljavo roze, koja je sjajna alternativa plavo-beloj paleti, a odlično se uklapa u boho ili eklektični stil.

Plava boja je, zbog svog umirujućeg dejstva, često dobrodošla i u ambijentu spavaće sobe, a nijanse od pastelne, do tamne kraljevsko plave, učiniće prostor za odmor savršenim. Plavu možete kombinovati sa nameštajem u beloj boji, poput komode L-LIGHT, i time doprineti čistom i mirnom ambijentu spavaće sobe.

Ukoliko ne volite mnogo da eksperimentišete i želite samo da osvežite prostor, preporuka dizajnera enterijera Forma Ideale je da unesete manje komade nameštaja u plavoj boji, poput fotelje G02.

Forma Ideale
foto: Promo

Važno je da znate da će plava boja dodatno osvetliti prostoriju, ukoliko već imate dovoljno prirodnog svetla, a ukoliko nemate mnogo prirodne svetlosti, plava će prirodno izvući svetlost i boju iz mračnog ambijenta.

Ako želite da plava boja preovladava u vašem domu, pored estetske privlačnosti, sigurno ćete probuditi i novu energiju koja će asocirati na mir, slobodu i spokoj. Odaberite svoju omiljenu nijansu i uživajte u svom plavom svetu.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track