Kada mala promena donese mnogo benefita, znamo da smo načinili pravi korak
Foto: Promo

Kada mala promena donese mnogo benefita, znamo da smo načinili pravi korak

Forma Ideale -

Život u domu koji ima više izvora prirodne svetlosti je svima prijatniji. Pored toga što svetlost doprinosi estetici prostora i čini ga lakšim za uređivanje, ona ima i dobar uticaj na raspoloženje svih onih koji žive u tom domu. Dizajneri enterijera su posvetili mnogo pažnje uređenju prostora tako da se u njemu naglasi osvetljenost, a za sve one koji žele svetlije ambijente, njihovi korisni saveti će biti od velike pomoći.

Forma Ideale
foto: Promo

Ono što svakako pruža najviše svetlosti prostoriji jesu veliki prozori, terasa vrata i svetlarnici, a ukoliko želite posebno da je naglasite, predlog je da zidove obojite u svetle nijanse, a plafone u čistu belu. U ovakvom ambijentu je važno da izaberete svetle dezene krupnih komada nameštaja, poput ugaone garniture GALIJA LUX M u svetlo sivom štofu, a uz koji se odlično uklapaju klub stolovi BJ-9852 i BJ-9851.

I veštački izvori svetlosti su dobrodošli, ukoliko niste u mogućnosti da je obezbedite iz prirode, pa u ovom slučaju možete biti i maštoviti, te ubaciti elemente koji će biti praktični, a dekorativni, kao što su lampioni i sveće.

Dizajn i raspored nameštaja, kao i slobodan površinski prostor, mogu da učine da prostor deluje veći nego što jeste. Iz ovog razloga, savet je da birate veće i više komade nameštaja, poput vitrine PIANO V60-1KSV/PN i PIANO V90-2KS1F/PN, u kombinaciji sa TV stolom PIANO TV120-1K2F/PN, koje ćete postaviti uz zidove prostorije, dok bi na sredini sobe ipak trebalo da se nađu oni manji, poput klub stola PIANO KLS-1F. Zid takođe možete iskoristiti da okačite viseću policu PIANO VP90/PN, koja može poslužiti za dekoraciju i odlaganje sitnica.

Forma Ideale
foto: Promo

Uz ovakav ambijent se savetuje minimalna dekoracija u pastelnim bojama, a nju svakako možete postaviti na otvorenu policu MAURO (MXXR331) u beloj boji. Takođe, zelene biljke su uvek dobar izbor.

Transparentne staklene površine doprinose prozračnosti ambijenta, pa je za trpezariju odličan odabir trpezarijski sto K-1, sa staklenom pločom, uz koji se uklapaju moderne trpezarijske stolice Y-163.

Forma Ideale
foto: Promo

Što se tiče podova, savet je da i oni budu u svetlijim nijansama. Još jedan trik za efekat prostranijeg ambijenta jeste i da nameštaj bude odovojen od zida, jer nameštaj postavljen uz zidove jasno ocrtava granice prostora i naglašava koliko je taj prostor mali.

Iako u predsoblju možda provodimo najmanje vremena, ni ovu prostoriju ne treba zaboraviti kada je svetlost u pitanju. Dobar izbor jeste da se odlučite za ogledala koja će ostaviti utisak vizuelno većeg prostora, a reflektovanje svetlosti će doprineti njegovom osvetljenju. I cipelar HUGO 24 OG i cipelar HUGO 23 OG, u kombinaciji ogledala i dekora aritsan hrasta, takođe će pružiti prostoru baš takav efekat, a istovremeno će biti korisni i poslužiti za odlaganje obuće.

Forma Ideale
foto: Promo

Još jedan mali savet jeste da odaberete tanje zavese, kako bi prostor izgledao svetlije, kao i da drapere postavite po punoj dužini zida na kojem je prozor, kako bi izgledalo da je prozor preko cele površine zida. Dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da na podu ostavite što više slobodnog prostora, jer će se prostor činiti većim, a u tom izgledu pomažu i svetli tepisi, bez jarkih šara i dezena.

Svetlost je isceljujuća energija, čini da se osećamo srećno, zadovoljno i odmorno. Iako su ovo samo naizgled male promene, kada se primene, donose mnogo, zato se nadamo da su vam ovi saveti bili korisni i da će oni, zajedno sa vašim idejama, doprineti svetlijem i naizgled prostranijem domu u kom ćete uživati.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track