Hrabro kombinujte različite stilove u uređenju enterijera
Foto: Promo

Hrabro kombinujte različite stilove u uređenju enterijera

Forma Ideale -

Uređenje enterijera je prava prilika da budete kreativni i da vašem životnom prostoru date lični pečat. Odabirom samo jednog stila, postoji verovatnoća da će se u prostoru koji uređujete osetiti sterilnost i monotonija. Jedan od načina da to izbegnete je da budete smeli i da se opredelite za kombinaciju različitih stilova. Ipak, trebalo bi da budete pažljivi, budući da je tanka linija između skladno uređenog prostora i onog u kome se malo preteralo, pa su smernice dizajnera enterijera uvek dobrodošle.

Ambijent u kome je osnova klasičan stil može menjati svoju formu i utisak koji ostavlja kada se kombinuje sa komadima nameštaja koji pripadaju potpuno drugačijim stilovima i epohama. Sjajan predstavnik klasičnog stila je kolekcija ROYAL, koja svojim dizajnom, koloritom, specifičnim detaljima poput ručica, ivicama dekorativne obrade prikazuje prefinjenu jedinstvenost, dok se uz nju savršeno uklapa raskošna forma, neutralni tonovi i udobnost garniture TINA.

Forma Ideale
foto: Promo

Uređenje ambijenta bez mešanja stilova, bez kontrasta i upadljive dekoracije, jeste igra na sigurno, a ukoliko ste ipak spremni da budete hrabri za eksperimentisanje, počnite od boje.

Odabir boje zavisi od vašeg ukusa i od toga kakvo okruženje želite da stvorite. Ukoliko je nameštaj u neutralnim tonovima, imate svu slobodu prilikom odabira akcentne boje, potrebno je samo da odaberete fokusnu tačku.

Fokusna tačka ambijenta može biti ugaona garnitura ELENA u ljubičastoj boji, a akcentovana boja se može istaći i dekoracijom, pa čak i povezati elemente različitih stilova.

Forma Ideale
foto: Promo

Kada se na ovaj način razbije monotonija, obično ostane prostora da budete još smeliji, što možete učiniti uvođenjem još jedne nove boje.

Klasičnu kolekciju ROYAL možete upotpuniti i modernom ugaonom garniturom GALIJA LUX M, čije svedene linije pripadaju aktuelnom minimalizmu, a u ambijent će se odlično uklopiti i moderni klub stočići ATRIA fi 45x42 i fi 32x40. Ispod stočića možete postaviti klasični tepih, čime ćete dodatno povezati ove stilove.

Mešanje stilova ne mora biti ,,tabu tema” kada to uradite na pravi način, a za dobru usklađenost svih delova ambijenta, njegovu umerenost i ritam, zadužena je dekoracija. Dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da na klasičnu komodu postavite modernu lampu, a iznad nje poželjno je postaviti i ogledalo. Ovako se stvara prijatna atmosfera koja ne mora da bude ,,dosadna” da bi bila mirna.

Bilo da se opredelite za samo klasičnu osnovu, koju ćete upotpuniti modernim akcentima, ili za modernije ambijente koje ćete oplemeniti klasičnim detaljima, svejedno nećete pogrešiti, jer smele kombinacije stvaraju nesvakidašnje ambijente za sve ukućane, a boravak gostiju u njemu doneće još veće zadovoljstvo i uživanje.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track