Pretvorite spavaću sobu u oazu mira i kraljevskog uživanja
Foto: Promo

Pretvorite spavaću sobu u oazu mira i kraljevskog uživanja

Forma Ideale -

Spavaća soba bi trebalo da bude oaza mira i opuštanja, pa je izuzetno važno urediti je sa puno pažnje, jer svaka promena ima uticaja, kako na estetiku ambijenta, tako i na naše raspoloženje i mogućnost da se odmorimo i regenerišemo energiju. Pri uređenju spavaće sobe, važno je da maksimalno iskoristite prostor koji imate na raspolaganju. U nastavku delimo sa vama nekoliko dizajnerskih ideja kako da izborom boja, rasvete i dodavanjem ostalih dekorativnih detalja, pretvorite vašu sobu u savršeno mesto za spavanje i opuštanje!

Akcentni komad spavaće sobe svakako je krevet za spavanje, a bračni krevet KENT BK 160 u kombinaciji dekora belog i sivog hrasta predstavlja sjajno dizajnersko rešenje. Noćni ormarić KENT NO iz istoimene kolekcije biće odličan dodatak, a može vam poslužiti i za odlaganje svih potrebnih sitnica.

Forma Ideale
foto: Promo

Ambijent spavaće sobe možete učiniti dodatno luksuznim dodavanjem novih lampi, ili čak naglašavanjem zida zanimljivom tapetom ili nekom punom bojom. Snažan utisak ostaviće i posteljina u jarkim bojama ili apstraktna umetnička slika iznad kreveta.

Sofisticirani izgled dodatno možete postići pravim odabirom osvetljenja. Birajte prigušena, manje upadljiva svetla, suptilnu rasvetu, a možete da se igrate i senkama, što će doprineti osećaju spokoja.

Ukoliko je vaš prostor uglavnom opremljen nameštajem u neutralnom ili belom drvo dekoru, možete dodati karakter i udobnost kroz paterne i teksture, ili jedinstvenim dekorativnim kombinacijama i skulpturama. To možete postići izborom tapeta, posteljine, tepiha, dekoracije...

Pri odabiru nameštaja, umesto predimenzioniranog nameštaja radije birajte minimalističke krevete i noćne ormariće, radi elegantnijeg izgleda.

Krevet AGATA 200x160 u beloj boji odlično bi se uklopio uz neutralan ambijent i dao bi prostoru dodatni rustični šarm. Dodavanjem prostora za sedenje spavaća soba postaje mnogo privlačnija, a klupa poput tabure klupe JENNY ulepšaće ambijent. Njenoj funkcionalnosti doprinosi prostrana kutija za odlaganje.

Forma Ideale
foto: Promo

Francuski ležaj BOSFOR pružiće dodatnu estetsku vrednost ambijentu spavaće sobe zbog tapaciranog uzglavlja i rama, kao i visok nivo komfora i posebno naglašenu funkcionalnost zahvaljujući prostranoj kutiji za odlaganje posteljine.

Široko tapacirano uzglavlje donosi i više tkanine u spavaću sobu, a istovremeno definiše šemu boja i pruža osećaj formalnosti. Slojevi bogatih tekstura i mekih boja su u kontrastu sa efektnom zidnom umetnošću, tako da je ovakva kombinacija uvek dobar izbor.

Ukoliko su vaš izbor tamne tapete, dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da one budu na jednom zidu, najbolje onom pored uzglavlja, dok bi za ostale zidove trebalo odabrati svetlije nijanse, kako bi tapete više došle do izražaja. Zabavne tapete su jednostavan način da dodate lični pečat, bez zauzimanja dodatnog prostora.

Boje koje ostavljaju utisak luksuza, bogatstva i udobnosti su kraljevska indigo boja, tamno zelena i ljubičasta, pa možete birati detalje i dekoraciju u tim bojama.

Nadamo se da su saveti i predlozi koje smo podelili sa vama pomogli da odaberete koji stil za uređenje spavaće sobe najviše odgovara vašem senzibilitetu. Svakako, važno je spavaćoj sobi dodati i lični pečat, kako biste pospešili osećaj da ste u svojoj oazi mira i opuštanja.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja