Najnovije vesti

UDRUŽENJE DISTROFIČARA JUŽNOBANAČKOG OKRUGA: Novogodišnji paketići za najmlađe!
Foto: Promo

Humano

UDRUŽENJE DISTROFIČARA JUŽNOBANAČKOG OKRUGA: Novogodišnji paketići za najmlađe!

OSI Informator

Zimski raspust, novogodišnje i božićne praznike članovi Udruženja distrofičara Južnobačkog okruga iskoristili su da organizuju tradicionalno prednovogodišnje druženje. Tako su vođeni sjajnim idejama, 24. decembra podelili novogodišnje paketiće najmlađim članovima Udruženja.

Humanost pojedinih organizacija, preduzeća i pojedinaca su još jednom pokazali da dečiji osmeh i radost nemaju cenu, što se najbolje moglo videti na licima mališana onog trenutka kada im Deda Mraz poklanja paketić. Razdragana dečija lica i njihovi osmesi su i ovog puta krasili celokupan događaj čiju su organizaciju pomogli mnogi, a priliku da uživaju u druženju imali su i mnogobrojni malo „stariji“ - koji su takođe dobili skromne poklone - kalendare za narednu godinu.

Kako vreme brzo protiče, tako se kao po automatizmu sabiraju utisci iz prethodne godine, a između razmišljanja šta je planirano, a šta urađeno, izrodile su se nove ideje o tome šta bi smo voleli da veselim bojama ucrtamo na novom kalendaru. Iako je Nova godina na neki način veštačka tvorevina, ona svakako simbolizuje novi početak. Ideja da na bilo koji način možemo nešto početi ponovo može da ulije pozitivnu energiju i bude veliki podsticaj da neke stvari u životu zaista promenimo – kaže Aleksandra Panović, Sekretar Udruženja.

Mnogi bi se verovatno složili sa konstatacijom da je u pitanju samo privid i da se za pravo osim kačenja novog kalendara na zid, dolaskom Nove godine ni šta drugo realno ne menja.

Međutim, uvek je dobro podsetiti se koliko je važno da budemo tu jedni za druge, da poklanjate pažnju, ne samo u ovim posebnim prilikama već tokom cele godine, da se setimo i dragih ljudi sa kojima nismo u čestom kontaktu, da im poželimo zdravlje i sreću, da i oni osete da su ipak nekome važni.

Što se novogodišnjih želja tiče, čini se da je spisak manje-više uvek isti. Zdravlje je na stabilnoj prvoj poziciji, za petama joj je ljubav, zatim slede sreća i uspeh koji se protežu na sva druga životna polja... I to zapravo nisu samo novogodišnje želje, već univerzalne, opšte, čijim bi ispunjenjem život na neki način bio potpun.

Želje su nam važne, one su nam neka vrsta ciljeva koji su nam u životu neophodni i daju mu smisao, one su pokretači, vuku nas napred, samo je važno dobro ih smestiti unutar granica naših mogućnosti. Podeliti sreću sa drugima je nešto zaista najleše u životu čoveka - zaključuje Aleksandra Panović.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...