Najnovije vesti

Jedanaesti Beogradski Internacionalni Filmski Festival Osoba Sa Invaliditetom
Foto: Promo

Jedanaesti Beogradski Internacionalni Filmski Festival Osoba Sa Invaliditetom

OSI Informator
15:29h

Organizator BOSIFEST-a , Hendi Centar Koloseum obaveštava Vas da jedanaesti beogradski internacionalni filmski festival osoba sa invaliditetom – BOSIFEST 2020 počinje u ponedeljak 19. oktobra i traje do srede 21. oktobra u Jugoslovenskoj kinoteci.

Svečano otvaranje zakazano je za ponedeljak 19.10.2020. u 18h u Jugoslovenskoj kinoteci.Festival će otvoriti izraelski film „Once upon a boy“reditelj Uri Levi.

Jedanaesti Bosifest, koji će se od 19. do 21. oktobra održati u Jugoslovenskoj kinoteci, prikazaće ukupno 10 dokumentarnih filmova na različite teme koje se tiču osoba sa invaliditetom, po izboru selektora reditelja Gdina Igora Toholja. Svi filmovi biće premijerno prikazani u Srbiji!

Žiri ovogodišnjeg Bosifesta je u sastavu: reditelj Gdin Ognjen Glavonić, rediteljka GđaTanja Brzaković i reditelj Gdin Dejan Dabić .

Žiri će dodeliti sledeće nagrade: Gran Prix za najbolji film, nagradu za najbolju režiju, nagradu za najbolji scenario, kao i specijalne nagrade.

Završna svečanost I dodela nagrada održace se 21.10.2020.(sreda) u Jugoslovenskoj kinoteci (Uzun Mirkova 1) u 17,30h.

U okviru pratećeg programa Festivala biće održana radionica

„Interaktvni film radionica filmskog scenarija za osobe sa invaliditetom“.

Radionicu vodi: Ivan Velisavljević, dramaturg i filmski kritičar.

Ulaz na projekcije je besplatan.

Bosifest je jedinstven filmski festival u našoj zemlji, ali i u svetskim okvirima, jer je njegov kompletan program posvećen temama života osoba sa invaliditetom, a filmovi koji se prikazuju relevantna su i zapažena ostvarenja dokumentarnog žanra.

Katalog i ostale informacije o filmovima možete pronaći na zvaničnom sajtu Festivala

http://bosifest.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja