Dragan Đilas: Kriv sam što sam izabrao pogrešno rukovodstvo
Foto: Nebojša Mandić

Lider DS pokušava da spase stranku

Dragan Đilas: Kriv sam što sam izabrao pogrešno rukovodstvo

Politika -
Lider DS na sednici Predsedništva rekao da je pogrešio pri izboru beogradskog rukovodstva, Marko Đurišić poručio da moraju da se ujedine

BEOGRAD - Možda nešto i bude od njih.Na sednici predsedništva stranke, koja je održana juče u prostorijama DS u Krunskoj ulici, predsednik DS Dragan Đilas priznao je da je izabrao loše beogradsko rukovodstvo stranke, saznaje Kurir. Đilas je rekao da je kriv za pogrešan izbor.Šef obećao promene- Sednica nije bila burna, štaviše bilo je iznenađujuće mirno. Šef je najavio da od danas krećemo, uključujući i njega, po opštinskim odborima da dižemo moral članstvu. Mićunović je držao politički govor, koji retko ko da je shvatio, ali nije prozivao šefa. S druge strane, Božidar Đelić je pola sata pričao o radu resora - kaže izvor Kurira i dodaje da se počasni predsednik demokrata Boris Tadić nije pojavio na sednici.- Čak je i Marko Đurišić, koji je poznat kao veliki kritičar u stranci, rekao da sad moramo da budemo solidarni jer nas smenjuju i hapse. S druge strane, Bojan Pajtić rekao je da ćemo da se obratimo međunarodnim organizacijama za zaštitu ljudskih prava zbog uvođenja diktature u Srbiju - navodi naš izvor.Međutim, daleko od toga da su se demokrate smirile. Možda su se juče utišali pred šefom, mada, kako saznaje Kurir, poslanici DS u Skupštini Srbije nezadovoljni su radom Borislava Stefanovića, te se spremaju da zatraže njegovu smenu.Smenjuju Stefanovića?- Poslanici su nezadovoljni Stefanovićevim načinom na koji vodi poslanički klub. Uskoro će zatražiti njegovu smenu, a prema nekim informacijama, Đilas neće da se založi za njega. Spreman je da ga pusti niz vodu. Borko je toga svestan i zato je tražio prijem kod Borisa Tadića, ali je ovaj odbio da se vidi s njim. Tražio je prijem i kod Mikija Rakića - pitao je da li ima pet minuta za njega, na šta mu je iz kabineta poručeno da će gospodin Rakić imati za njega pet sekundi za Novu godinu - dodaje izvor Kurira.

...izašao u sportskom izdanju
...izašao u sportskom izdanju

Mićun mazio macuLider DS je juče u sedište stranke došao u odelu, a posle sednice Predsedništva stranku je napustio u ležernom džemperu. S druge strane, Mićunović je, napustivši centralu, stao nasred ulice da mazi mačku. Vidno raspoložen, predsednik Političkog saveta DS zastao je u Krunskoj ulici i poigrao se sa životinjom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track