Dačić: Prva međuvladina konferencija sa EU u Atini

Premijer Srbijeu Grčkoj

Dačić: Prva međuvladina konferencija sa EU u Atini

Politika -
Grčka, koja će od 1. januara predsedavati EU, svesrdno će podržati evro-integraciju Srbije, izjavio je premijer Srbije posle sastanka sa premijerom Grčke

ATINA - Grčka, koja će od 1. januara predsedavati Evropskom unijom, svesrdno će podržati evro-integraciju Srbije, izjavio je danas u Atini premijer Srbije Ivica Dačić posle sastanka sa premijerom Grčke Andonisom Samarasom.

Dačić je novinarima rekao da bi prva međuvladina konferencija u pregovorima Srbije sa EU mogla biti januara u Atini.

"Grčki premijer je istakao da će Grčka svesrdno podržati Srbiju u evropskim intergacijama. Što znači da bi se, ako bude doneta odluka u skladu s preporukama Evropskog saveta, međuvladina konferencija mogla održati januara u Grčkoj", rekao je Dačić.

Dačić je rekao da se sa Samarasom dogovorio da se u drugoj polovini 2014. sastanu vlade Srbije i Grčke, i da takvi sastanci postanu redovni, naizmenično se održavajući u dve zemlje.

"Razgovor s grčkim premijerom Samarasom je bio veoma važan zato što je Grčka, kao i sve druge zemlje koje nisu priznale Kosovo, izložena pritiscima da promeni svoj stav", rekao je Dačić.

Dačić je ocenio da je bilateralna ekonomska saradnja dobra, a obim spoljnotrgovinske razmene iznad 300 miliona evra godišnje.

"Više od 25.000 ljudi je zaposleno u grčkim kompanijama u Srbiji, i mi želimo da tu saradnju dalje jačamo", rekao je Dačić.

Premijer je Grčku posetio povodom jucerašnjeg obeležavanja godišnjice iskrcavanje srpske vojske na Krfu za vreme Prvog svetskog rata. Dačića je danas popodne, na kraju njegove trodnevne posete, u Atini primio predsednik Grčke Karolos Papuljas.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track