VUČIĆ ODLUČIO: Idemo na vanredne izbore i u Beogradu i u Srbiji!

Kreće rasplet

VUČIĆ ODLUČIO: Idemo na vanredne izbore i u Beogradu i u Srbiji!

Politika -
Mi kažemo nema problema svima onima koj traže izbore jer su mnogo jaki, a mi smo mnogo slabi. Mi ćemo pokušati da im se suprotstavimo i dobijemo blizu glasova koliko i oni. Imaće uskoro priliku da nas ubedljivo poraze, poručio lider SNS

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će svi koj tvrde da su jači od SNS uskoro imati priliku da ih ubedljivo pobede na izborima!

Vučić je njavio vanredne izbore u Beogradu, a izvori u samom vrhu SNS kažu da je Vučić već prelomio da se ide na vanredne izbore i na republičkom nivou!

Kako saznajemo, odluka o vanrednim izvorima je definitva i neopiziva a samo je pitanje da li će izlazak na biralište biti zakazan za januar ili mart 2014.

Potrebna provera

Lider SNS je podsetio na činjenicu da više političkih stranaka skoro svakodnenvo tvrde da su "sigurni pobednici" i da bi to trebalo proveriti na izborima:

"Uskoro će vi oni imati priliku da nas ubedljivo pobede, kako to slavoljubivo tvrde...Hoćete izbore? Dobićete ih! Hoćete da pobedite? Pobedićete, ali možda. To sad ne zavisi od vas, već od građana", poručio je Vučić, koji je u Vršcu otvorio radove na novoj fabrici lekova kompanije "Frezenijus medikal ker".

On je dodao da naprednjaci žele vlast samo ako za to imaju podršku građana.

"Ne želimo da kao prethodnici vladamo 4 godine iako su legitimitet izgubili već u prvoj! Zato je važno da se to proveri. Mnogi viču "Dajte izbore", a izbora se najviše plaše. Nema problema , daćemo izbore, saglasan sam. Idemo na tu proveru, i to uskoro", rekao je prvi potpredsednik i ironično poručio svojim političkim protivnicima:

"Mi kažemo nema problema svima onima koj traže izbore jer su mnogo jaki, a mi smo mnogo slabi. Mi ćemo pokušati da im se suprotstavimo i dobijemo blizu glasova koliko i oni. Imaće uskoro priliku da nas ubedljivo poraze".

Iako Vučić to nije pomenuo, kako saznajemo, vanredni izbori su "gotova stvar" i u Beogradu i u Srbiji.

"Legitimitet mora da se proveri i na republičkom nivou. Zato će vanredni republički izbori biti u istom terminu kad i izbori u prestonici. Ili u januaru ili najkasnije u martu sledeće godine", tvrdi izvor iz vrha SNS.

DS: Spremni smo

U SNS nisu hteli zvanično da komentarišu naša saznanja. Na drugoj strani Aleksandar Antić kaže da SPS insistira da se u fokus stavi preuzimanje odgovrnosti za funkcionisanje grada.

"Ne možemo pričati samo o izborima, već pre svega o stvaranju uslova da Beograd normano funkcioniše", ističe Antić koji nije želeo da komentariše mogućnost održavanja vanrednih parlamentarnih izbora.

Šef poslaničke grupe DS Borislav Stefanović smatra da su republički izbori očigledni.

"MI smo spremni, jer smo jedina alternativa ovoj nesposobnoj vlasti. SNS pokušava da dobije maksimum i mnogo su sigurni u svojoj bahatosti. Trebalo bi ipak da se podsete na istorijske primere u kojima se i najsigurniji ozbiljno prevare", zaključio je Stefanović.

http://www.youtube.com/watch?v=nFbHPxftBak

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja