Mirović najavljuje pomoć opštinama za poslovne zone

Ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave

Mirović najavljuje pomoć opštinama za poslovne zone

Politika -
On je kazao da se već sprovodi anketa među opštinama koja će dati odgovore na pitanja koliko tačno poslovnih zona u Srbiji ima, kako su raspoređene i koliko su opremljene

BEOGRAD - Ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave Igor Mirović izajavio je da je neophodno utvrditi tačan broj poslovnih zona i stepen njihove infrastrukturne opremljenosti, kako bi se definisala potrebna pomoć određenim opštinama.

On je kazao da se već sprovodi anketa među opštinama koja će dati odgovore na pitanja koliko tačno poslovnih zona u Srbiji ima, kako su raspoređene, koliko su opremljene i koliko su kapaciteti popunjeni.

"Na osnovu toga definisaćemo pomoć opštinama prilikom izgradnje novih zona i učestovaćemo u izgradnji dodatne infrastrukture u već postojećim", kaže Mirović za.

Mirović navodi da je ideja da to Ministarstva i lokalne samouprave zajedno finansiraju ovakve projekte, i dodaje da se ova oblast mora dodatno pravno i strateški urediti, jer će u budućnosti biti dostupna sredstva iz pretpristupnih fondova Evropske unije.

"Cilj je da stvorimo dobar ambijent za privlačenje investicija i da uloženi novac konačno da rezultat i efekat", zaključio je Mirović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track