DEVENPORT KOD DAČIĆA: Srbija ima dobro pripremljen tim za skrining

Susret premijera sa EU diplomatom

DEVENPORT KOD DAČIĆA: Srbija ima dobro pripremljen tim za skrining

Politika -
Predsednik Vlade Srbije je na sastanku istakao da su u toku pripreme za lokalne izbore na Kosovu i Metohiju i da je neophodno da Srbi izađu na ove izbore

BEOGRAD - Predsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport ocenili su danas da je tim Srbije dobro pripremljen za proces snimanja stanja usklađenosti pravnog i ekonomskog sistema Srbije sa evropskim standardima, čime se stvaraju temelji za pregovore o pridruživanju koji treba da počnu najkasnije u januaru naredne godine.

Predsednik Vlade Srbije je na sastanku istakao da su u toku pripreme za lokalne izbore na Kosovu i Metohiju i da je neophodno da Srbi izađu na ove izbore u što većem broju kako bi uspešno formirali opštinske vlasti u sredinama u kojima žive, navedeno je u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju s medijima.

On je naglasio da prištinske vlasti treba da ispune sve dogovore iz Brisela i da omoguće raseljenim licima da učestvuju u izbornom procesu, kao i da omoguće učešće srpskih predstavnika u radu izbornih komisija.

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport izrazio je neslaganje zbog otkazivanja ovogodišnje Parade ponosa. Premijer Dačić je naglasio da će Vlada Srbije nastaviti dijalog sa predstavnicima LGBT udruženja o svim aktuelnim problemima, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track