Kancelarija: Cilj napada je da Srbi ne izađu na izbore

Zastrašivanje

Kancelarija: Cilj napada je da Srbi ne izađu na izbore

Politika -
Nasilje je postalo gotovo svakodnevna pojava u Pokrajini, usmerena ka rušenju svega što je do sada dogovoreno i postignuto Briselskim sporazumom

BEOGRAD - Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas je cilj kamenovanja kombija kod Kosovske Mitrovice u kojem su bili srpski đaci zastrašivanje Srba i njihovo odustajanje od izlaska na predstojeće kosovske lokalne izbore, zakazane za 3. novembar.

"Kancelarija za Kosovo i Metohiju upozorava da je nasilje postalo gotovo svakodnevna pojava u Pokrajini, usmerena ka rušenju svega što je do sada dogovoreno i postignuto Briselskim sporazumom", navodi se u saopštenju. Kancelarija je zatražila da vinovnici "ovog i svih drugih zločina na Kosmetu" hitno budu pronađeni i kažnjeni.

"Samo to je put da se svim građanima na Kosovu i Metohiji, bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost, obezbedi miran i bezbedan život", navodi se u saopštenju. Kombi koji je prevozio đake srpske nacionalnosti napadnut je ranije danas kamenjem kod Kosovske Mitrovice, u selu Suvi Do gde žive i Srbi i Albanci, rečeno je u Policiji Kosova. Šef Operative Regionalne policije za sever Kosova Željko Bojić rekao je da je vozilo kamenovano u 12.05 i da niko nije povređen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track