KAKVA PROSTAČINA: Srđan Milivojević pokazao srednji prst poslanici SNS
Foto: Marina Lopičić

Poslanik DS demonstrirao uličarsko ponašanje

KAKVA PROSTAČINA: Srđan Milivojević pokazao srednji prst poslanici SNS

Politika -
Demokrata, uprkos neprimerenom gestu, ostao nekažnjen jer predsedavajući Konstantin Arsenović tvrdi da nije video incident

BEOGRAD - Kako ga nije sramota!Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević je usred skupštinske sale, nakon rasprave s koleginicom iz Srpske napredne stranke Katarinom Rakić, bez trunke stida pokazao srednji prst.- Milivojević se oko 12.25 sati, tokom rasprave, naočigled svih nas okrenuo ka svojim demokratama i bez blama pokazao srednji prst, čini se s porukom „al‘ sam ih zeznuo“ - potvrđuje za Kurir jedan od očevidaca, poslanik SNS Aleksandar Radojević.Boleo ga prstićMilivojević se, naime, juče uključivao u raspravu s naprednjacima o novim zakonskim rešenjima o legalizaciji objekata i o toj temi polemisao s koleginicom Rakić.- Još skandaloznije je što je prst pokazao tokom debate sa ženom. On se, naime, tokom jedne od replika Rakićeve okrenuo ka svojim demokratama i između klupa pokazao srednji prst. Izgledalo je kao da je to učinio kako bi se pokazao kao mangup pred svojima iz DS, kao da se sprda s njenim govorom. Svi poslanici iz redova demokrata su se zakikotali. To je krajnje nevaspitanje, nekultura. Bruka za ceo parlament. Jedino što sam mogao da uradim jeste da se javim za repliku. Upitao sam: „Da vas to možda nije zaboleo prstić?“, a poslanici u redovima DS su samo ućutali - kaže Radojević, koji smatra da bi trebalo pregledati snimke i kazniti Milivojevića. U trenutku incidenta sednicu je vodio potpredsednik parlamenta Konstantin Arsenović (PUPS), koji uopšte nije reagovao iako je imao sve instrumente - od opomene do izbacivanja iz sale.- Znam da je to reklamirano, ali nisam primetio da je Milivojević to učinio. Da jesam, morao bih da izreknem opomenu. Nikog ne štitim, ali ne mogu da budem nepošten i da izmislim da sam nešto video kad nisam - pravda se Arsenović.Uvesti kodeksPredsednik Administrativnog odbora Zoran Babić, međutim, kaže da, prema aktuelnim skupštinskim pravilima, retroaktivno kažnjavanje nije izvodljivo:- Nažalost, Milivojević nije kažnjen i opomenut jer predsedavajući to nije video, ali to je još jedan primer zašto je neophodno uvesti kodeks, kako bi se takva vrsta ponašanja svela na minimum i sankcionisala.

Aleksandar Radojević: Još skandaloznije je to što je prst pokazao tokom debate sa ženom
Aleksandar Radojević: Još skandaloznije je to što je prst pokazao tokom debate sa ženom

Rakić: Uličarska komunikacijaPoslanica SNS Katarina Rakić kaže da nije primetila Milivojevićev gest, ali da veruje kolegama koji su to uočile i reagovale:- Nisam ni bila u prilici da vidim jer sam govorila u trenutku kad je on to učinio. To je sramota za Skupštinu, ali me ne čudi jer je Milivojević nastavio uličarsku komunikaciju koja je svojstvena DS.

Milivojević: BudalaštinaSrđan Milivojević tvrdi da su optužbe naprednjaka „čista budalaština“:- To su izmišljotine SNS i njihovi maniri. To nije model ponašanja DS. Pre neki dan su izmislili kako sam pretio mahanjem Poslovnikom.Međutim, on se naknadno javio našoj redakciji i rekao da je pregledao snimak spornog dela sednice.- Na snimku se ne vidi da sam pokazao srednji prst i to ne da nije istina nego je notorna laž.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track