Vučić: MMF od nas ne traži ništa što je nepravedno

Sastanak u 14 časova

Vučić: MMF od nas ne traži ništa što je nepravedno

Politika -
Vicepremijer je naveo da će se na merama štednje, za koje je najavio da će javnosti biti predstavljene u ponedeljak, raditi ceo dan

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da u vladajućoj koaliciji ne postoje politički problemi, već da je reč o različitim stavovima kada je reč o merama štednje koje treba usvojiti.

"Nije reč o sukobima i svađama, već o želji da Srbija ide napred, a da se pritom ne prođe kroz baš sve teške mere koje MMF preporučuje", kazao je Vučić.

Prema njegovim rečima, različita mišljenja su potpuno normalna kada je reč o teškim odlukama koje treba doneti.

Vučić je danas kazao i da će se na merama štednje, za koje je najavio da će javnosti biti predstavljene u ponedeljak, raditi ceo dan.

Prvi potpredsednik vlade je najavio da se danas u 14 sati sastaje sa predstavnicima MMF-a i podsetio da ta institucija ne traži uštede u privatnom već u javnom sektoru.

"Oni od nas ne traže ništa što je nepravedno", kazao je Vučić i dodao da nije realno da privredni sektor izdržava zaposlene u javnim službama, penzionere, redovno plaća porez i pritom ima 30 odsto niže plate nego u javnom sektoru. Vučić je dodao da plate od 40.000 do 50.000 dinara u javnom sektoru nisu velike.

"Pokušaćemo da ne otežamo dodatno tim ljudima", rekao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track