SKANDAL: Ministar Krstić zaposlen u Vladi sa svedočanstvom srednje škole
Foto: Marina Lopičić

Ne priznaju mu diplomu Jejla

SKANDAL: Ministar Krstić zaposlen u Vladi sa svedočanstvom srednje škole

Politika -
U radnoj kjnižici ću biti upisan kao neko sa srednjom stručnom spremom zato što je praktično nemoguće u kratkom roku nostrifikovati diplomu, kaže Krstić

BEOGRAD - Ministar finansija Lazar KrstIć kaže da će zbog dugotrajne i skupe nostrifikacije diplome u Vladi Srbije biti zaposlen sa srednjom stručnom spremom, iako je diplomac američkog univerziteta Jejl.

"U radnoj kjnižici ću biti upisan kao neko sa srednjom stručnom spremom zato što je praktično nemoguće u kratkom roku nostrifikovati diplomu, a i kada bi bilo, moguće koštalo bi oko 600 ili hiljadu evra, što je jedna ministarska plata", rekao je Krstić na međunarodnom skupu "Kvantni skok" u Beogradu.

Krstić je dodao da razume razloge za takav način nostrifikacije diplome u Srbiji, ali da smatra da je to "nenormalno" i da "tu nešto mora da se promeni".

Ministar je rekao da bi trebalo pojednostaviti proceduru zapošljavanja, pošto je s tom procedurom upoznat "iz prve ruke", jer očekuje da mu se izda radna knjižica.

Krstić je rekao i da je "nenormalno i čudno" to što on prima četiri plate po automatizmu - jednu ministarsku i još tri zato što je član raznih odbora. Kako je naveo, takva praksa primanja više plata će se promeniti kroz reformu javnog sektora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track