Stojanović: Realna opasnost da Albanci pokradu izbore
Foto: KURIR

Uoči izbora 3. novembra

Stojanović: Realna opasnost da Albanci pokradu izbore

Politika -
Plaši nas izreka: Ne računa se ko glasa, nego ko glasove broji, kaže kandidat za načelnika Gračanice

BEOGRAD - Postoji realna opasnost da Albanci pokradu lokalne izbore na Kosovu i Metohiji, jer, ukoliko lista Građanska inicijativa (GI Srpska) ne bude imala svog člana u Centralnoj izbornoj komisiji i u centru za prebrojavanje glasova, postoji opasnost da falsifikovanja i krade, izjavio je Branimir Stojanović, kandidat za načelnika Gračanice.

Stojanović, koji je i šef Biroa kancelarije za KiM u Gračanici, podseća da su se delegacije Beograda i Prištine u Briselu dogovorile da lista Srpska dobije člana Centralne izborne komisije (CIK).

"To se nije dogodilo, pa Priština na najgrublji način obesmišljava Briselski sporazum. Nadam se da će nakon današnjeg sastanka Dačića i Tačija dogovor o ovome biti postignut i da ćemo već u utorak imenovati svog člana. U suprotnom, nećemo moći da kontrolišemo izborni proces.Plaši nas izreka: Ne računa se ko glasa, nego ko glasove broji", rekao je on.

Uz podsećanje da je CIK zvanično saopštio da je registrovano više od 1,7 miliona birača, on je rekao da taj broj glasača uopšte nije realan i da otvara veliki prostor za manipulacije. Zato je prisutan strah da će, ukoliko ne budemo imali svoje ljude na ključnim tačkama u procesu sprovođenja izbora, svi rezultati izbora biti nameštani, rekao je Stojanović.

Prema njegovim rečima, današnja runda pregovora u Briselu je presudna za odluku o bojkotu izbora. U svakom slučaju, Srbi u pokrajini moraju da poslušaju odluku svoje države bez koje im ovde nema opstanka, niti bi opstali svih prethodnih godina... Nadam se da će Srbi na Kosmetu prepoznati da su predstojeći izbori zapravo referendum na kome Srbi odgovaraju da li su za Srbiju, ili ne, istakao je Stojanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track