SMENA VOJVOĐANSKE VLASTI: Bojan Pajtić pada do Nove godine!

Posle Beograda došla na red i pokrajina

SMENA VOJVOĐANSKE VLASTI: Bojan Pajtić pada do Nove godine!

Politika -
Naprednjaci se s Pastorovim SVM i Čankovim LSV većdogovorili o preuzimanju kontrole nad institucijama u pokrajini, uskoro počinje rušenje dugogodišnje vlasti DS

BEOGRAD - Kraj Pajtićeve ere.Promena vlasti u Vojvodini je praktično gotova stvar, a do rušenja dugogodišnje vladavine demokrata s Bojanom Pajtićem na čelu doći će do kraja godine, saznaje Kurir.Naime, prema rečima dobro obaveštenog izvora našeg lista, kraj Pajtićeve ere uslediće do kraja 2013. godine, a da naprednjaci ništa ne prepuštaju slučaju, govori i podatak da već mesecima temeljno pregovaraju sa Savezom vojvođanskih Mađara i Ligom socijaldemokrata Vojvodine, koja im je obećala podršku za ovaj naum.Poslednji dani na vlasti- Nije slučajno što je Ištvan Pastor baš sada kritikovao komunikaciju u vladajućoj većini Vojvodine, kao i to što Nenad Čanak hvali Aleksandra Vučića. Pored toga, Pastor je predsednik Skupštine Vojvodine - osoba koja raspisuje izbore - i to je Pajtiću dovoljna poruka. Sad je već izvesno da on broji poslednje dane na vlasti - kaže izvor Kurira i dodaje da su se i SVM i LSV sami „razotkrili“ u svojim medijskim navodima.Šef poslaničke grupe u Skupštini Srbije Zoran Babić kaže da naprednjaci insistiraju na izborima u Vojvodini jer se izborna volja stanovnika pokrajine umnogome promenila.- Vojvodina je od nekog ko je bio motor razvoja cele Srbije spala na začelje razvoja zemlje. Izborna volja građana Vojvodine se promenila, i to pokazuju izbori u Srbobranu, Kovinu, Zrenjaninu i Apatinu - kaže Babić i dodaje da građani pokrajine do sada nisu znali na šta se troše sredstva iz budžeta te sada, kada su obelodanjene činjenice, žele promene.Podsetimo, lider SVM Ištvan Pastor je kazao da u vladajućoj koaliciji u pokrajini nema normalne komunikacije.Kraj toleranciji- Da sve funkcioniše normalno, onda ne bih došao u situaciju da, kao predsednik SVM, ne znam ništa o deklaraciji o autonomiji Vojvodine, o dokapitalizaciji Razvojne banke, o dogovorima o budžetu, da sad ne znam ništa o tome da se piše zakon o finansiranju - rekao je Pastor i naglasio da se takav način komunikacije može tolerisati do određenog trenutka, kao i da je treniranje strogoće velikog koalicionog partnera nešto što ipak treba da ima određene granice, dok je Čanak za Vučića rekao da je ozbiljan čovek i političar od reči.

Ištvan Pastor
Ištvan Pastor

Nenad Čanak
Nenad Čanak

Pajtić: Opustite se, ne mogu mi ništaPredsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić kratko je prokomentarisao naša saznanja u svom stilu.- Pa ni tako nemaju većinu da nas sruše, opustite se. Ne mogu SNS, SVM i LSV da odluče da će biti pokrajinskih izbora. Zakon i raspored snaga u parlamentu su takvi da, citiraću Marka Blagojevića, u Vojvodini DS može samo sama sebe da sruši - naveo je Pajtić u SMS poruci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track