RAT ZA VRBAS: SNS preuzimaju još jedan bastion DS?
Foto: Wikipedia

Demokrate strahuju od poraza

RAT ZA VRBAS: SNS preuzimaju još jedan bastion DS?

Politika -
Na prošlim izborima, održanim 2009. godine, DS je osvojila neverovatnih 37,96 odsto a SNS 14,1. Ako se sada desi obrnuto - ako naprednjaci osvoje veliki broj glasova, SNS je u velikoj političkoj prednosti

BEOGRAD - Kolo sreće se okreće.

Lokalni izobri u Vrbasu, u nedelju 13. oktobra, biće najbolji pokazatelj trenutnog odnosa snaga na političkoj sceni, a postoji ozbiljna šansa da SNS preuzme vlast i u ovom gradu.

Demokrate, kaže izvor Kurira, strahuju od poraza jer bi naprednjacima pobeda u Vrbasu donela dodatni vetar u leđa. Naime, za SNS je izborna pobeda važna ne samo zbog dolaska na vlast u ovoj opštini, već i zato što bi to bio dodatni argument u njihovoj tvrdnji da vlast u pokrajni (vlada Bojana Pajtića), nema legitimitet, odnosno, da se raspoloženje birača u poslednjih godinu dana drastično promenilo.

"Opština Vrbas bi za to bila najbolji dokaz. To je odavno jako uporište demokrata. Na prošlim izborima, održanim 2009. godine, DS je osvojila neverovatnih 37, 96 odsto a SNS 14,1. Ako se sada desi obrnuto - ako naprednjaci osvoje veliki broj glasova, SNS je u velikoj političkoj prednosti, objašnajva izvor Kurira.

Podstimo, Skupština opštine Vrbas ima 36 mesta, a na osam izbornih lista nalazi se 257 kandidata. Na izborima će učestvovati lista koalicije Socijalističke partije Srbije, Partije ujedinjenih penzionera Srbije, Jedinstvene Srbije i Saveza vojvođanskih Mađara, zatim lista koju predvodi Srpska napredna stranka, lista predvođena Demokratskom strankom na kojoj su i Ujedinjeni regioni Srbije, pa koalicija Liberalno-demokratske partije i Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Na izbore izlazi i Demokratska stranka Srbije sa svojom listom, Srpska radikalna stranka, zatim pokret Dveri, kao i Grupa građana "Svi zajedno".Rezultatiu izbora u Vrbasu 2009DS - 37, 96 odstoSPS - 20, 35 odstoSNS - 14,1 odsto

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track