Vuk Jeremić konsultant na institutu u Hong Kongu
Foto: Rojter

Obavestio Skupštinu Srbije

Vuk Jeremić konsultant na institutu u Hong Kongu

Politika -
Od ovog meseca, Jeremić namerava da zaključi ugovor o konsultantskom angažmanu s privatnim institutom Čajna enerdži fond komiti

BEOGRAD - Samostalni poslanik Vuk Jeremić obavestio je Skupštinu Srbije da od ovog meseca namerava da zaključi ugovor o konsultantskom angažmanu s privatnim institutom Čajna enerdži fond komiti iz Hong Konga, rečeno je danas na sednici Administrativnog odbora.

Taj institut se bavi istraživačkim radom u oblasti energetske bezbednosti, geopolitike i geoekonomije. Jeremić je o tome dopisom obavestio parlament 25. septembra.

Predsednik Administrativnog odbora Zoran Babić iz Srpske napredne stranke kazao je na sednici tog skupštinskog tela da u tom slučaju ne postoji obaveza da odbor da pozitivno mišljenje za obavljanje drugog posla ili delatnosti, budući da Jeremić nije na stalnom radu u parlamentu.

Vuk Jeremić bio je član Demokratske stranke (DS), ali je iz nje isključen početkom godine jer se nije odazvao pozivu predsednika DS Dragana Đilasa koji je tražio od svih bivših ministara iz DS da vrate poslaničke mandate.

Jeremić je u prethodnoj vladi bio ministar spoljnih poslova Srbije. Od septembra prošle godine predsedavao je Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija, a po okončanju mandata u svetskoj organizaciji Jeremić je kazao da će biti samostalni poslanik u Skupštini Srbije i da planira da u Beogradu osnuje institut koji bi se bavio strategijom razvoja u 21. veku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track