Slavlje naprednjaka u Vrbasu, Vučić razgovarao i sa radikalima!
Foto: TANJUG

Proslava pobede na ulicama

Slavlje naprednjaka u Vrbasu, Vučić razgovarao i sa radikalima!

Politika -
Srpska napredna stranka osvojila oko 40 odsto glasova. Lider SNS zakucao na vrata odbora SRS i razgovarao sa aktivistima i članovima
1 / 10 Foto: TANJUG

VRBAS - Posle objavljivanja preliminarnih rezultata lokalnih izbora u Vrbasu, na kojima je Srpska napredna stranka osvojila oko 40 odsto glasova, simpatizeri i glasači te stranke slavili su na ulicama grada, organizujući kolone vozila.

Dok su vozila, okićena zastavama Srbije i SNS, uz trubljenje promicala Vrbasom, u stranačkim prostorijama naprednjaka takođe se slavilo, a da čestita lideru stranke Aleksandru Vučiću izbornu pobedu sa sprata iznad sišao je i potpredsednik SPS-a Dušan Bajatović. Stranačke prostorije SPS-a, koja je, prema podacima njenih članova biračkih odbora, kao drugoplasirana osvojila oko 26 odsto glasova, nalaze se iznad prostorija naprednjaka.

U istoj zgradi, odmah do prostorija Opštinskog odbora SNS, nalazi se i opštinski odbor Srpske radikalne stranke, pa je Vučić u jednom momentu zakucao i na njihova vrata i razgovarao sa aktivistima i članovima tog odbora. SRS je, prema nepotpunim rezultatima, za manje od sto glasova ostala ispod cenzusa.

Za to vreme, među demokratama, koje su svoj štab smestile u Sportski centar u Vrbasu, konferenciju za novinare je, nešto posle 22 časa, držao i lider DS Dragan Đilas. To obraćanje lidera demokrata poklopilo se sa obraćanjem Vučića i Bajatovića, tako da su na toj konferenciji bila samo tri medija, od kojih su dva lokalna. Nešto ranije, posle 20 časova, novinarima se obratio zamenik predsednika DS Bojan Pajtić, a predsednik demokrata se tada nije pojavio pred novinarima iako je bio u Vrbasu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja