Treći samit Srbija-Italija danas u Ankoni

Sumiranje rezultata

Treći samit Srbija-Italija danas u Ankoni

Politika -
Premijer Ivica Dačić je uoči posete rekao da će se u Ankoni razgovarati o onome što je do sada učinjeno i onome što još može da se uradi u saradnji u oblastima politike, ekonomije, borbe protiv kriminala, kao i u odbrani, pravosuđu, energetici, infrastrukturi i obrazovanju

BEOGRAD - Vlade Srbije i Italije održaće danas u Ankoni zajedničku sednicu na kojoj će biti sumirani rezultati dosadašnje bilateralne saradnje i razmatrani naredni koraci na poboljšanju ekonomskih i političkih odnosa.

Premijer Ivica Dačić je uoči posete rekao da će se u Ankoni razgovarati o onome što je do sada učinjeno i onome što još može da se uradi u saradnji u oblastima politike, ekonomije, borbe protiv kriminala, kao i u odbrani, pravosuđu, energetici, infrastrukturi i obrazovanju.

Zamenica ministra spoljnih poslova Italije Marta Dasu prošle nedelje u Beogradu je rekla da će treći samit dveju vlada biti "dodatni pečat" na ono što je već do sada urađeno i na dobre odnose koji postoje između Italije i Srbije.

Dačić je rekao da Srbija očekuje da joj Italija, kao njen, kako je rekao, "najveći prijatelj među svim zemljama Zapada", pomogne u promeni imidža, ali i da iskoristi svoj uticaj za unapređenje odnosa u regionu, prevashodno sa Albanijom.

"Odnosi dve zemlje su odlični. Italija je jedan od naznačajnijih ekonomskih i političkih partnera Srbije i spremni smo da razvijemo saradnju prema sporazumu o strateškom partnerstvu potpisanom u novembru 2009", rekao je srpski premijer. Ranije je najavljeno da će na sednici učestvovati ministri spoljnih poslova, pravde, odbrane, ekonomskog razvoja, infrastrukture i saobraćaja i obrazovanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track