PUSTOŠENJE: Zbog vlasti DS Srbija platila 2,4 milijarde evra samo za kamatu!
Foto: Marina Lopičić

Nebojša Stefanović

PUSTOŠENJE: Zbog vlasti DS Srbija platila 2,4 milijarde evra samo za kamatu!

Politika -
Vlada DS uništila je zemlju, rekao predsednik beogradskog odbora SNS na optužbe Đilasa da je SNS nesposobna i da se zadužila za četiri milijarde evra

BEOGRAD - Predsednik beogradskog odbora SNS Nebojša Stefanović rekao je da će odbornici SNS na sutrašnjioj sednici gradskog parlamenta glasati za tačke dnevnog reda kako bi se podržale stvari važne za Beograđane. Gostujući u emisiji "Oko" sa Draganom Đilasom, Stefanović je dodao da će, kao predsednik Skupštine Srbije, obaviti konsultacije sa strankama kada bi bilo najbolje održati izbore, imajući u vidu sigurnost i interes Beograđana, objasnio je Stefanović.

Gradonačelnik Beograda u tehničkom mandatu Dragan Đilas izjavio je da SNS želi istovremeno održavanje parlamentarnih i beogradskih izbora, zbog čega se oni odlažu za proleće, dok je Stefanović to negirao i dodao da u SNS postoje procedure i zato se ne izlazi u javnost sa imenima potencijalnih kandidata za gradonačelnika Beograda.

Đilas je rekao da je SNS na vlasti skoro dve godine i imali su prilike sve da istraže i uhapse koga treba. - Ovde ne možete ni most da odnesete, ni 40 obdaništa, zna se svaki dinar gde je otišao, rekao je Đilas i naglasio da Vlada Srbije nema nikakvo znanje da vodi zemlju. Do kraja godine Vlada će nas zadužiti šest milijardi evra. Gde je otišao toliki novac? U Beogradu smo se zadužili 315 miliona evra svaku, a svaku stvar možete da pipnete i vidite, rekao je Đilas.

Na pitanje za šta se država zadužila četiri milijarde evra, Stefanović je rekao da je samo 2,4 milijarde otišlo na otplatu dugovanja i kamata koje su preostale kao obaveze bivše Vlade Srbije. Stefanović je rekao da je Vlada DS "uništila zemlju" i da je bila katastrofalna. Kako je moguće da podaci pokazuju da proment javnih preduzeća u gradu iz godine u godinu pada, a vaša firma, Dajrekt medija, jedina uspešna, upitao je Stefanović.

Đilas je odgovorio Stefanoviću da poštuje njegovu funkciju predsednika parlamenta i da bi njega bilo sramota da na Stefanovićevom mestu iznosi neistine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track