Đilas traži strane posmatrače kao i Mišković!

Besan zbog lošeg izbornog rezultata

Đilas traži strane posmatrače kao i Mišković!

Politika -
I vlasnik Delta holdinga, s kojim bivši gradonačelnik ima dobru poslovnu saradnju, zatražio je takođe, pre samo dva dana, da u Srbiju dođu strani posmatrači

BEOGRAD - Predsednik DS Dragan Đilas besan zbog katastrofalnog rezultata u Vrbasu krivicu je svalio na medije optuživši ih da svaki rezultat demokrata predstavljaju kao katastrofu, zatraživši pritom dolazak stranih posmatrača u Srbiju za sve naredne izbore.

"Atmosfera održavanja lokalnih izbora je bila takva da nema nikakve veze s demokratijom i vratila nas je u neka vremena za koja smo verovali da su ostala iza nas. DS će se verovatno obratiti OEBS i EU i tražiti posmatrače za sve sledeće pojedinačne izbore", rekao je Đilas u intervjuu za "Nedeljnik".

Podsetimo, i vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković, s kojim bivši gradonačelnik ima dobru poslovnu saradnju, zatražio je takođe, pre samo dva dana, da u Srbiju dođu strani posmatrači.

"Uputićemo zahtev evropskim posmatračima i odgovarajućem telu Ujedinjenih nacija, kao i domaćim i stranim strukovnim udruženjima i posmatračima da prate dalji tok suđenja, jer je tužilaštvo u dosadašnjem periodu davno iskočilo iz okvira Zakona o krivičnom postupku, toliko da su elementarna prava Miroslava Miškovića povređena", rekao je Miškovićev advokat Zdenko Tomanović

Prema njihovim izjavama očigledno je da Đilas i Mišković po svaku cenu žele da na srpsku političku scenu upletu i međunarodne predstavnike i Srbiju predstave kao zemlju kojoj je potrebno strano prisustvo radi zaštite ljudskih prava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track