SMENA U MIP: Mrkić razrešio Antića, Antić demantuje
Foto: Zorana Jevtić

Predsednikov savetnik u nemilosti

SMENA U MIP: Mrkić razrešio Antića, Antić demantuje

Politika -
U kabinetu šefa srpske diplomatije Ivana Mrkića kažu da ne znaju za takvu odluku, koja se inače podudarila sa smenom Antićevog zeta Vladimira Petrovića s funkcije ambasadora Srbije u Vašingtonu

BEOGRAD - Savetnik predsednika Srbije Tomislava Nikolića, Oliver Antić, razrešen je dužnosti glavnog pravnog savetnika u Ministarstvu spoljnih poslova.

U kabinetu šefa srpske diplomatije Ivana Mrkića kažu da ne znaju za takvu odluku, koja se podudarila sa smenom Antićevog zeta Vladimira Petrovića s funkcije ambasadora Srbije u Vašingtonu.

Potpredsednik Srpske napredne stranke Bratislav Gašić rekao je nedavno povodom pisanja medija da u navodnom rušenju lidera naprednjaka Aleksandra Vučića učestvuje i Antić, da ne zna zašto bi Nikolićev savetnik nečim bio nezadovoljan.

On je bar imao imao svakojakog prostora za napredovanje. Zaista nemam percepciju šta je to kod njega moglo da izazove nervozu. Mislim se - da možda nije zato što mu je smenjen zet sa mesta ambasadora u Vašingtonu? Pa smenjen je zato što nije ispunio očekivanja, kazao je Gašić.

Antić je kratko rekao da informacije o njegovoj smeni nisu tačne, ne želeći da se upušta u dalja objašnjenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track