IZA ZATVORENIH VRATA: Đilas pozvao članove da menjaju Srbiju

Sednica Glavnog odbora DS

IZA ZATVORENIH VRATA: Đilas pozvao članove da menjaju Srbiju

Politika -
Đilas je poručio i da DS ne može da bude u koaliciji sa onima koji drugačije razmišljanju i imaju drugačije vrednosti od njih, ali da želi da sarađuje sa svima koji žele dobro Srbiji. Prethodno je predsedništvo stranke odlučilo da sednica GO ne bude otvorena za javnost

BEOGRAD - Lider DS Dragan Đilas pozvao je danas članove te stranke da istraju i imaju hrabrosti da menjaju Srbiju, da ne odustaju od svojih ideja i poručio da je on spreman za to i da od njih očekuje da ga prate.

"Svi zajedno imamo hrabrosti da to uradimo, ali koji to ne mogu ili se plaše neka ustupe mesto onima koji se ne plaše. Ja sam spreman i očekujem da ćete me pratiti", rekao je Đilas na sednici Glavnog odbora DS.

Đilas je poručio da je samo glas za DS glas protiv SNS i SPS i da građani ne mogu biti sigurni da, ukoliko budu glasali za druge stranke, one neće ući u koaliciju sa SNS i SPS i prihvatiti njihov način rada.

On je poručio i da DS ne može da bude u koaliciji sa onima koji drugačije razmišljanju i imaju drugačije vrednosti od njih, ali da želi da sarađuje sa svima koji žele dobro Srbiji.

Lider DS se osvrnuo na nedavnu izjavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića koji je rekao da kada su oni došli na vlast, počeli su od nule i istakao da to nije tačno, da su demokrate dolaskom na vlast pre 12 godina počeli od minus beskonačnosti i vratili se do nule.

"Kada je DS došla na vlast počeli smo od minus beskonačno, vraćali smo zemlju prvo do nule, a za to je bilo potrebno vreme. Tada se Evropa razvijala, stizale su investicije, a mi smo bili pod sankcijama kasnile su plate, penzije... borili smo se sa najvećom krizom u zemlji", rekao je Đilas.

On je rekao da je zadovoljan rezultatima izbora u Vrbasu i da je stranka osvojila samo dva odsto manje nego na pokrajinskim izborima.

Sednici GO u beogradskom Sava centru prisustvuje i počasni predsednik DS Boris Tadić, a pred početak održano je Predsedništvo stranke na kom je odlučeno da sednica GO ne bude otvorena za javnost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track