LDP: S Vučićem otvoreno o problemima
Foto: Rts

Potpredsednik Liberalno-demokratske partije Bojan Đurić

LDP: S Vučićem otvoreno o problemima

Politika -
Očekujem da razgovaramo otovoreno, uz zadržavanje svih legitimnih razlika koje među nama postoje. Iz te pozicije će LDP nastupati u svim razgovorima, i sa predstavnicima vlasti i opozicije, najavio je Đurić

BEOGRAD - Potpredsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Bojan Đurić najavio je da će LDP u razgovoru s prvim potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem otvoreno i precizno ukazati na neke probleme koje mnogi na političkoj sceni ignorišu. Đurić je kazao da je za LDP suština pitanje o tome da li "postoji svest da se ovako više ne može" i da su ključni ekonomske promene, dubinska modernizacija, šta uraditi da država "prestane da proizvodi" po dve milijarde evra deficita svake godine.

"Očekujem da razgovori budu tome posvećeni, i da se o tome razgovora, otvoreno, uz zadržavanje svih legitimnih razlika koje među nama postoje. Iz te pozicije će LDP nastupati u svim razgovorima, i sa predstavnicima vlasti i opozicije", najavio je Đurić.

Kabinet prvog potpredsednika Vlade Srbije je najavio da će Aleksandar Vučić početi razgovore s predsednicima parlamentarnih stranaka o budućnosti Srbije i da će u utorak, sutra, razgovarati s liderom LDP Čedomirom Jovanovićem.

"Treba pokrenuti - vrlo otvoreno, i pitanja slabosti koje sada postoje u okvirima vlasti, videti zašto često izostaje spremnost da se stvarno pokrene fer i iskrena reforma javnog sektora, nesposobnih javnih preduzeća, neefikasnih fondova za zdravstvo i penzije, marginalizovanog obrazovanja", naveo je Đurić.

"LDP je sa sednice Glavnog odbora poručio da su razgovori među strankama i političarima nužni i da Srbija mora da postane zemlja koja nije zakopana u partijske rovove preko kojih se povremeno dovikujemo. Politika nije front, nego način mirnog kanalisanja političkih razlika", rekao je Đurić.

Đurić je dodao da LDP smatra da je "društvo toliko ugroženo, da niko od nas sebi ne može da dopusti luksuz da kalkuliše i ostane zatvoren". "Bićemo onakvi kakvi smo uvek bili: otvoreni i precizni, i ukazaćemo na neke od problema koje mnogi na političkoj sceni ignorišu", dodao je potpredsednik LDP i dodao da uskoro "nećemo biti ni u prilici da se bavimo politikom ako se društvo pre toga raspadne, a sada je na ivici toga". Đurić je rekao i da očekuje da s "pozicije vlade" usledi konkretan program ekonomskih, socijalnih i društvenih reformi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja