Na kosovskim izborima već glasali raseljeni u Prokuplju
Foto: Kurir

Povereništvo za izbegla i raseljena lica

Na kosovskim izborima već glasali raseljeni u Prokuplju

Politika -
Uputili smo dokumentaciju za upis u centralni birački spisak za 710 lica, a Centralna izborna komisija Kosova nam je odbila evidencione obrasce za 430 glasača, naveo je poverenik za izbeglice Aleksandar Miljković

PROKUPLJE - Za samo nekoliko dana od kako je počelo glasanje putem pošte za lokalne izbore na Kosovu, posredstvom Povereništva za izbegla i raseljena lica u Opštini Prokuplje glasalo je stotinu raseljenih, kazao je danas poverenik za izbeglice Aleksandar Miljković.

Poverenik je kazao da bi taj broj bio i daleko veći da glasači i Povereništvo nemaju velikih problema i naveo: "Uputili smo dokumentaciju za upis u centralni birački spisak za 710 lica, a Centralna izborna komisija Kosova nam je odbila evidencione obrasce za 430 glasača". Miljković je ukazao i na velike nepravilnosti i da se često dešava da Centralna izborna komisija Kosova istog dana i odbije i prihvati žalbu iste osobe.

Miljković je dodao da je Povereništvo opštine Prokuplje interno raseljenim licima sa Kosova na raspolaganju za pravnu i drugu pomoć kako bi stekli pravo upisa u birački spisak i ostvarili pravo da glasaju. Glasanje putem pošte za izbore na Kosovu traje do 1. novembra, a u Srbiji se može glasati na 180 mesta. Kosovski lokalni izbori zakazani su za 3. novembar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track