Biljana Srbljanović: Svi u DS su izgubili kompas!
Foto: Dragana Udovičić

Spisateljica o Gangulinom vređanju Zorane Mihajlović

Biljana Srbljanović: Svi u DS su izgubili kompas!

Politika -
Osim Biljane, Šapićev gest osudili i brojni političari, koji smatraju da to pre svega nije džentlmenski, kao i da je odraz nevaspitanja, ali i stil DS

BEOGRAD - Ženska solidarnost.Dramska spisateljica Biljana Srbljanović oštro je oplela i jasno pokazala šta misli o postupku generalnog sekretara DS Aleksandra dr Šapića, poznatijeg kao Gangula, koji je, ničim izazvan, na najprizemniji način komentarisao izgled Zorane Mihajlović, ministarke energetike.- Vidim da doktor Šapić nastavlja utabanim stazama doktora Krstića (Nebojše, nekadašnjeg savetnika bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića, prim. aut.), funkcioneri DS se bave vređanjem fizičkog izgleda žena na javnoj sceni - napisala je na Tviteru Srbljanovićeva i dodala da stranka, koja svoju nekadašnju potpredsednicu Trivanovu nikad nije zaštitila od sličnih komentara, nastavlja da tone.Prevazišli sebe- U redu je da komentarišeš kako neko nastupa u nekoj ulazi i način na koji se oblači za obavljanje javne funkcije, ali da si debela ili stara žena? Šta je, bre, svima njima, da li su potpuno pogubili kompas? Da li stvarno misle da će se vratiti na vlast ako udarnički vređaju žene? Mrzela sam priče da je Tadić lep ili da je Vučić ružan. Međutim, ovo prevazilazi stvarno sve - ređala je komentare jedan za drugim Srbljanovićeva.Poznata spisateljica pokazala je šta misli o demokrati Šapiću, ironično konstatujući da mora da je uzrok srpske društvene katastrofe - kilaža Zorane Mihajlović.- To kad se reši, sve će se samo poređati ko domine. Na slovo, na slovo Š - šupi.kumaterinu - poručila je Srbljanovićeva.VulgarnoNišta blaži u osudi nisu bile ni Šapićeve kolege političari, koji su se postideli njegovog, kako kažu, „pijačnog i kafanskog rečnika“. Šapić je, kako je Kurir juče pisao, na Tviteru, aludirajući na izgled ministarke Mihajlović, poručio da „na treningu obrati pažnju na definiciju, a ne na masu“.- Ne priliči nijednom ozbiljnom, vaspitanom čoveku takvo nepristojno, vulgarno, primitivno ponašanje. To zapravo govori o onom ko to izgovara. Šapiću treba oftalmolog jer je Zorana izuzetno zgodna žena - kaže predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović.Socijalista Milutin Mrkonjić ostao je nem na, kako kaže, gluposti:I Šapić se oglasio- Danas su na političkoj sceni, nažalost, nezrele ličnosti. Ako već postoji neko političko suparništvo zbog različite stranačke pripadnosti, onda mogu da se svađaju oko strategije razvoja, projekata... Reći dami tako nešto nije fer, a ni džentlmenski.Šapić nije odoleo Srbljanovićevoj, pa je napisao:- Zdrav sportski život koji sam vodio, a koji i danas vodim, i vaspitanje mi ne dozvoljavaju da mišljenje gospođe B. Srbljanović komentarišem.

Mrkonjić: Danas su na političkoj sceni nezrele ličnosti. Reći dami tako nešto nije džentlmenski
Mrkonjić: Danas su na političkoj sceni nezrele ličnosti. Reći dami tako nešto nije džentlmenski

Šormaz: Isto kao kad muškarac tuče ženuPoslanik SNS Dragan Šormaz ocenjuje da nedžentlmensko ponašanje „gospodina Šapića pokazuje da doškolovavanje u njegovom slučaju nije imalo pozitivan uticaj“.- Džaba mu doktorska titula kad je nevaspitan. Ovakav odnos prema ženama može imati samo muškarac koji je zaljubljen u sopstveno ogledalo. To je najgori mogući primer kako muškarac ne treba da se odnosi prema dami, za mene je to podjednako loše kao kad se tuče žena.

Počasni član DS akademije pameti i lepog ponašanjaMarjan Rističević, poslanik Narodne seljačke stranke, smatra da je Šapićev postupak dokaz da su u DS nisko pali.- To više nije demokratska stranka, oni se samo tako zovu. Neukusno je komentarisati tuđi izgled, kao i tuđu pamet, ali pošto je Šapić, kako sam kaže, „magastrirao“, predlažem da „magastar od Nambije“ postane počasni član akademije nauka pri DS zbog visokog nivoa inteligencije i lepog ponašanja - ironičan je Rističević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track