OTKUP GREHOVA: Trivanka htela nagodbu, ali tužioci je oduvali!
Foto: Aleksandar Jovanovic

Proces protiv bivše funkcionerke DS

OTKUP GREHOVA: Trivanka htela nagodbu, ali tužioci je oduvali!

Politika -
Bivša funkcionerka DS predložila da prizna krivicu za neprijavljivanje imovine i novac uplati u humanitarne svrhe

BEOGRAD - Na kraju ipak sve svalila na muža!Jelena Trivan, bivša funkcionerka Demokratske stranke, kako Kurir saznaje, nudila je nagodbu Prvom osnovnom tužilaštvu, ali ono je odbilo da primeni institut oportuniteta i odustane od krivičnog gonjenja! Jelena Trivan želela je da prizna prikrivanje imovine i određenu količinu novca uplati u humanitarne svrhe, ali pod uslovom da se odustane od postupka koji je pokrenut protiv nje zbog neprijavljivanja imovine.- Tužilaštvo to za sada nije prihvatilo, jer je potrebno ispitati navode njene odbrane. Postojala je mogućnost da sklopi sporazum o priznanju krivice i bude osuđena, ali ona to nije želela da prihvati. Kako dogovor nije postignut, Jelena Trivan juče je saslušana kao osumnjičena. Tokom saslušanja, koje je trajalo nešto duže od sata, Trivanova je tvrdila da nije tačno da je prikrila imovinu, zbog čega je Agencija za borbu protiv korupcije podnela krivičnu prijavu protiv nje - kaže izvor Kurira.Bivša funkcionerka policiji je rekla, tvrdi izvor Kurira, da je zabuna nastala jer nema uvid u svu imovinu svog supruga.- Krivicu za neprijavljivanje imovine svalila je na supruga i to opravdala time što, navodno, već neko vreme njihov brak ne funkcioniše - da su u lošim odnosima i da zbog toga nema potpun uvid u njegovo poslovanje, odnosno finansije - objašnjava on.Trivanova se našla se na udaru zakona pošto je Agencija za borbu protiv korupcije 22. maja podnela Tužilaštvu krivičnu prijavu protiv nje zbog sumnje da kao funkcioner nije dala prave informacije o svojoj imovini. Sumnja se da je prećutala stan od 47 kvadrata, da nije prijavila celu ušteđevinu, kao ni prihode njenog supruga Dragana Trivana, vlasnika agencije za obezbeđenje „Protekta grupa“.- S obzirom na to da navodno nisu u ljubavi, ona tvrdi da nije znala kolika je ušteđevina njenog supruga, kao i da ne zna koliko njegova firma zarađuje - dodaje on.Tužilac će u svojstvu svedoka pozvati i Dragana Trivana.

Optužbe su smešneJelena Trivan potvrdila je juče za Kurir da je saslušana u Tužilaštvu, ali je izjavila da nije bilo reči o nagodbi.- Nije tačno da je sporna moja imovina, već dobit preduzeća koje je u vlasništvu moga supruga. U tom smislu, mogu da kažem da su optužbe smešne i da sam upravo tako, sa osmehom, izašla sa saslušanja - izjavila je Jelena Trivan za Kurir, navodeći da stan uopšte nije sporan.

Preti joj pet godinaJavni funkcioneri obavezni su po zakonu da Agenciji podnose izveštaje o imovini i prihodima.- Ukoliko se tokom postupka dokaže da Trivanova Agenciji nije prijavila imovinu u nameri da je prikrije, po zakonu joj preti kazna od šest meseci do pet godina zatvora - kaže izvor Kurira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track