TERORIZAM: Napadnut Krstimir Pantić kandidat Srpske za gradonačelnika Mitrovice
Foto: Tanjug

Zastrašivanje Srba pred izbore na Kosovu i Metohiji

TERORIZAM: Napadnut Krstimir Pantić kandidat Srpske za gradonačelnika Mitrovice

Politika -
Sreća je da sam kod sebe imao torbicu za koju su napadači pretpostavljam pomislili da je oružje i nakon nekoliko udaraca pobegli. Ne znam tačno, ali mislim da se radi o mlađim osobama starosti do 20 godina, ispričao je Pantić

KOSOVSKA MITROVICA - Dvojica maskriranih napadača u petak veče oko 21.50 napali su u Kosovskoj Mitrovici kandidata Građanske inicijative "Srpske" za gradonačelnika ovog grada Krstimira Pantića.

Pantić je rekao da se incident dogodio ispred njegove zgrade u Kolašinskoj ulici u severnom delu Mitrovice kada su dvojica maskiranih napadača nasrnula na njega.

"Sreća je da sam kod sebe imao torbicu za koju su napadači pretpostavljam pomislili da je oružje i nakon nekoliko udaraca pobegli. Ne znam tačno, ali mislim da se radi o mlađim osobama starosti do 20 godina", dodao je Pantić.

Pantiću je lekarska pomoć ukazana u mitrovičkoj bolnici gde mu je sanirana povreda na bradi i on je nakon ukazane lekarske pomoći pušten kući.

Krstimir Pantić je jedan od petorice kandidata za gradonačelnika ovog grada na lokalnim izborima u nedelju.

Građanska inicijativa "Srpska" saopštila je da je napad na njihovog kandidata za gradonačelnika Kosovske Mitrovice, Krstimira Pantića, napad na slobodu izbora, govora i interese Vlade Srbije.

U saopštenju Srpska najoštrije osuduje kako ovo, tako i sve ostale vrste nasilja nad Srbima na Kosovu i Metohiji koja su do danas ostala nerasvetljena.

"Pozivamo Medunarodnu zajednicu, Euleks i OEBS da bez odlaganja ispitaju ovaj kukavički napad na kandidata za gradonačelnika Kosovske Mitrovice sa liste Gradanska inicijativa "Srpska". Srpska porucuje da je nasilje nece omesti u svojoj čvrstoj odluci da u nedelju 3. novembra izade i pobedi na izborima", dodaje se u saopštenju.

Foto: Printscreen RTS
Foto: Printscreen RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track