Šormaz: Koštunica je sujetna štetočina!
Foto: Fonet

Oštro napao bivšeg lidera zbog Kosova

Šormaz: Koštunica je sujetna štetočina!

Politika -
Poslanik SNS nije štedeo uvrede na račun Vojislava Koštunice rekavši da je politički otac i inspirator grupama koje vrše nasilje

BEOGRAD - Nemilosrdno udario na bivšeg šefa!Poslanik SNS Dragan Šormaz na vrlo oštar način napao je svog dojučerašnjeg političkog oca! Šormaz je zbog Kosova opleo po lideru DSS Vojislavu Koštunici ne birajući reči. Naime, Šormaz je juče u Skupštini Srbije izjavio da je Koštunica „sujetni čovek u godinama koji sad može samo da načini štetu“, aludirajući na incidente tokom kosovskih izbora.Izbačen iz DSS zbog stavova- Poznato je koje su grupe koje vrše nasilje i njihov politički otac i inspirator je Koštunica - osuo je paljbu Šormaz. Šormaz je dodao i da je u Srbiji trebalo ranije da počne „obračun s onima koji vrše nasilje koje svima može da nanese štetu i da promoteri nasilja moraju biti kažnjeni“. Na naše pitanje zašto je tako grubo kritikovao svog bivšeg šefa, Šormaz je rekao:- Bio sam član njegove stranke do aprila 2010. godine, kad me je izbacio zbog istih ovih stavova koje sam sad izneo. Mnogo je grublji njegov odnos prema državi i narodu i šteta koju nanosi. Rekao sam, i iza toga stojim, da je on politički otac i inspirator svima onima koji su na silu sprovodili bojkot na severu KiM i organizovali „posmatrače“ pored biračkih mesta - rekao je poslanik SNS.Potpredsednik DSS Slobodan Samardžić odgovorio je kratko na uvrede bivšeg člana.- Rasprava mora da se vodi u Skupštini, a mi ne možemo da dođemo do reči i da branimo čast našeg predsednika na osnovu jedne primitivne uvrede - rekao je Samardžić i dodao da „postoje indicije da iza nasilja na Kosovu stoji Vlada Srbije“.- Na ovaj način pokušava se da se tema Kosova iseli iz parlamenta, gde joj je mesto - istakao je Samardžić.Reakcija DSSPoslanik DSS Petar Petković tvrdi da su Srbi na severu Kosova bojkotom izbora poslali jasnu poruku vlastima da su „separatistički izbori“ propali i da je predsednik Skupštine Nebojša Stefanović raspisao izbore po zakonu i Ustavu Srbije, svaki Srbin bi izašao i glasao.

Samardžić: Ne date nam da branimo predsednika od primitivnih uvreda
Samardžić: Ne date nam da branimo predsednika od primitivnih uvreda

Vulin: Neshvatljiv napad DSS na vlastMinistar Aleksandar Vulin izjavio je da je „neshvatljivo“ da DSS nastavlja da zajedno s Prištinom optužuje svoju državu za događaje u severnoj Kosovskoj Mitrovici i poziva tu stranku da preda dokaze o tome šta se dešavalo.- Već je drugi dan kako Priština i DSS nastavljaju s pokušajima da optuže državu Srbiju za sve što se desilo u severnoj Kosovskoj Mitrovici i da sve ono u čemu su, što direktno što indirektno, sami učestvovali pokušavaju da prebace na državu Srbiju - rekao je Vulin.

Dačić i Vučić o izborima sa Eštonovom i Tačijem u BriseluBRISEL - Otišli da ispeglaju stvari.Premijer Ivica Dačić, vicepremijer Aleksandar Vučić i kosovski premijer Hašim Tači sastaće se danas u Briselu s visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton da bi razgovarali o daljim koracima u izbornom procesu i sprovođenju Briselskog sporazuma. Dačić je najavio da će jedna od tema u Briselu biti poništavanje izbora na severu Kosova.- Na sastanku s Eštonovom i Tačijem jedna od tema za razgovor biće i poništavanje izbora na severu Kosova i Metohije, kao i na svim mestima gde su Srbi bili onemogućeni da glasaju i gde su bili zastrašivani - poručio je Dačić i dodao da će se razgovarati i o aktivnostima za formiranje Zajednice srpskih opština.Ketrin Ešton je navela da „snažno osuđuje“ nasilje na pojedinim glasačkim mestima u severnoj Mitrovici.- Svi glasači imaju pravo da učestvuju na izborima u bezbednom okruženju, bez nasilja. Incidenti moraju biti istraženi bez odlaganja - rekla je visoka predstavnica EU.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track