Bosić: Dodik je izdao nacionalne interese

Predsednik Srpske demokratske stranke optužio lidera SNSD

Bosić: Dodik je izdao nacionalne interese

Politika -
Bosić se pita "zar nije nacionalna izdaja rasprodaja prirodnih bogatstava strancima, a držanje naroda u siromaštvu, omogućavanje porodicama, kumovima i prijateljima da se enormno obogate, a generacijama koje dolaze ostavljanje dugova i beznađa"

BANJALUKA - Predsednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić izjavio je da je Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) izdao nacionalne interese Republike Srpske, a ne SDS, kako to tvrdi predsednik RS i lider SNSD-a Milorad Dodik.

"Upravo je Milorad Dodik taj koji galamom i blaćenjem drugih pokušava da sakrije činjenicu da je SNSD za skoro osam godina apsolutne vlasti izdao nacionalne interese tako što je RS pretvorio u leglo kriminala, korupcije i nepotizma", navodi se u Bosićevom reagovanju dostavljenom medijima.

Bosić se pita "zar nije nacionalna izdaja rasprodaja prirodnih bogatstava strancima, a držanje naroda u siromaštvu, omogućavanje porodicama, kumovima i prijateljima da se enormno obogate, a generacijama koje dolaze ostavljanje dugova i beznađa".

"Ako je Dodikova teza da je SDS izdajnik zato što napada loš rad institucija RS, to je samo dokaz da SNSD sve državne funkcije koje je zaposeo posmatra kao svoje privatno i stranačko vlasništvo.

Mi ne kritikujemo institucije RS, nego nesposobne i korumpirane kadrove SNSD-a i njihovih satelita koji rade u svom, a ne u interesu građana", naglasio je Bosić.

Navodeći da je "Dodik je svestan da je potrošio svoje vreme i da promene nezaustavljivo dolaze", lider SDS-a je pozvao sve stranke, organizacije i pojedince da se priključe promenama koje će, kako je ocenio, "doneti pravedniju i bolju budućnost, a one koji su pokrali narodni novac izvesti pred lice pravde".

Dodik je ranije danas optužio SDS za nacionalnu izdaju, optužujući tu stranku da "osporava institucije".

Mladen Bosić
Mladen Bosić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja